Jak ochočit morče

Pořídili jste si domu morče, protože nejspíš máte děti a morče je vynikající společník pro malé děti. Proč právě morče? Není náročné na chov a dokáže být skvělým domácím mazlíčkem, který bude milovat jak teplo vašeho těla, tak i vás jako člověka, pokud se o morče budete dobře starat a dáte mu veškerou péči.

Je jasné, že morče nebude ihned po přinesení domů ochočené, ale bude se vás nejspíše bát. Pokud si nesete domu mláďátko, tak bude určitě velmi plaché a bude se vás bát. Toto však můžete brzy odbourat, pokud se mu budete dostatečně věnovat.

Morče dejte na místo, kde bude mít klid. Určitě mu dejte boudičku, do které se bude moci schovat, když se bude cítit nejistě. Zpočátku z boudičky morče moc často vylézat nebude, ale později tomu bude jinak. Vždy když k morčeti půjdete mluvte na něj milým a klidným hlasem, abyste v morčeti vzbudili důvěru a ono vám začalo věřit.

Morče si berte na kratší dobu do ruky a mazlete se s ním. Hlaďte jej ve směru srsti. Nikdy ne proti srsti, protože to se samozřejmě morčatům nelíbí. Abyste se nemuseli bát, že vám morče uteče, nechte jej schovat se vám pod tričko, kam vám bude morče lézt velmi rádo, protože miluje teplo lidského těla.

Morče si berte na ruku na kratší dobu a vždy když se s ním budete mazlit, tak na něj mluvte klidným a příjemným hlasem. Pokaždé, když morčeti přinesete nějákou dobrotu tak jej nechte ať z boudičky vyleze, pohlaďte jej a pak mu dobrotu dejte.

Pokud se morčeti nemůžete až tak věnovat, pořiďte mu kamaráda, protože morče nesnáší samotu a vyžaduje pozornost. Morčeti by se mohlo začít stýskat a necítil by se vůbec dobře. S kamarádem, nebo s vámi, mu ale bude fajn. Kamaráda mu pořiďte buď morče stejného pohlaví, nebo králíčka.

1/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *