Psí granule zdravé i chutné

Tako jako my lidé, tak i zvířata potřebují jíst. Každý své mazlíčky krmí něčím jiným, někdo jim stravu kombinuje, ale většina lidí používá psí granule.

Jaké granule existují?

Je neuvěřitelné množství firem, které nabízejí psí granule. Existuje několik druhů a variant, je velmi těžké vyjmenovat úplně všechny. Ale vždy je hlavní podstata v tom, pro koho jsou určené, zda pro vysoká plemena, malé psy či štěňata a podobně. A ještě více se bere ohled na to, z čeho jsou dané granule složené, kolik mají procent masa, obilovin a podobně. A záleží pak na psovi, které granule si oblíbí a také na páníčkovi, kolik je ochoten do jídla pro svého mazlíčka investovat.

Podle čeho mám granule vybírat?

Každý člověk vybírá granule podle jiných proporcí – někdo bere ohled na cenu, někdo na složení. Určitě lepší variantou při výběru psích granulí je ohled na složení, protože přece jenom jde o živou bytost a měli bychom dbát na to, aby také jedla něco, z čeho něco bude mít a ne věci, které tomu zvířeti nepřidají energii a mnohdy ho ani nezasytí. Někteří se ohlížejí i na kvalitu firmy, což také není nejhorší varianta, protože když je daná firma vyhlášena a lidé od ní odebírají jídlo pro své mazlíčky, tak není možné, aby byla špatná.

Znamená vždy vyšší cena lepší kvalitu?

Mnozí si myslí, že když koupí dražší psí granule, tak udělali pro svého mazlíčka dobře, avšak ne vždy to je pravidlem. Jsou jisté firmy, které si nechají zaplatit pouze za značku a ve výsledku jsou granule obsahově nic extra. Ale je také pravdou, že pokud chcete vysoký obsah masa, tak budou granule určitě dražší, než kdyby se skládaly pouze z obilovin. Je důležité, aby člověk nekoukal jen po ceně, ale také po obsahu.

Mohou granule nějak ovlivnit mého mazlíčka?

Samozřejmě, že chování psa nemohou ovlivnit psí granule. Avšak může dojít k tomu, že když změníte granule s nižším obsahem masa, za granule, které budou maso více obsahovat, tak se může stát, že pes bude živější, bude mít více energie a podobně. Anebo také si na ně bude hůře zvykat, záleží na tom, na co je zvyklý.

Dívejte se na to, čím krmíte svého mazlíčka.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *