Rybičky nemusí být nuda

Když se vás někdo zeptá, jestli doma chováte nějaké zvíře, a vy odpovíte, že rybičky, možná vám to může připadat trochu trapné. Vůbec ale nemusí! I když se s akvarijními rybičkami zrovna nepomazlíte, nebudou s vámi spát v posteli ani vás nebudou vítat, když přijdete večer domů, chov rybiček je velmi speciální koníček.

Estetika na prvním místě

Akvaristika je zajímavou volnočasovou aktivitou pro každého, kdo má rád krásné věci a rád je vytváří a realizuje. Všechny ty rybky, jejich zbarvení v závislosti na krmivu i akvarijní rostliny otevírají velký prostor kreativitě. Žádná dvě akvária nemusí být stejná, pokud zrovna nechcete, a přitom každé akvárium může impozantně vypadat.

Co ale potřebujete ještě před pořízením vodních živočichů i rostlin? Samozřejmě, že samotné akvárium, jeho osvětlení, vytápění i vzduchování. Akvárium je potřeba vybrat ve vhodné velikosti k vašemu chovu. Pokud s akvaristikou začínáte, neinvestujte do obrovského akvária jako na žraloka – není od věci naučit se, jak se to všechno dělá, na menším vzorku. Úplně stačit by mohla šedesátilitrová nádrž.

A co výběr nejlepšího akvária?

V úplně první řadě však musíte vědět, kam akvárium vůbec dáte! Svou velikostí, rozměry a dalšími parametry musí odpovídat prostoru, který na něj můžete vyhradit. Třeba máte poněkud atypický rozměr stolku nebo police ve stěně, kam by se vám hodilo. Nejlepší, co můžete v takové chvíli udělat, je objednat si akvárium na míru. Není to zbytečná investice: aby akvárium pasovalo k prostoru, kam ho umisťujete, je důležité hlavně kvůli bezpečnosti. Rozhodně by skleněný roh neměl nikde přesahovat. A taky nezapomínejte na to, že rybičky jsou především krásné. Nemá cenu dobrý dojem kazit nepasující nádrží!

Obraťte se na firmu, pro kterou je výroba akvárií denním chlebem. Zkušení odborníci z oboru vám nejenom akvárium připraví, ale možná i poradí s dalšími aspekty vašeho koníčku.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *