Správná starost o mazlíčky se vyplácí

Mít domácího mazlíčka není jen o tom, že máte s kým trávit čas a s kým si hrát, kdykoliv budete mít náladu. Zvíře vyžaduje především správnou péči, aby bylo spokojené a zdravé. To platí nejen pro stravu a dostatek pohybu, ale i pro jeho zázemí apod. Na trhu najdete spoustu značek zvířecího jídla i dalších doplňků. Váš výběr bude záviset na psí rase i věku. Každý mazlíček potřebuje vyváženou stravu adekvátní jeho stavu.

Jak vybrat správné krmivo?

Jak bylo zmíněno výše, pro psa je nejdůležitější správná strava a dostatek pohybu. Krmivo pro psy dodává mnoho různých značek, z kterých si můžete vybrat. Důležitými parametry je věk, plemeno a také životní styl vašeho zvířátka. Dokonce existují i krmiva speciálně upravená pro psy v rekonvalescenci Royal Canin. Mezi nejkvalitnější patří bezesporu Bosch nebo Bosch Sanabelle. Prémiová krmiva nabízí Brit, podobně jako Purina. Ta připravuje jídelníček za přispění odborníků, veterinárních lékařů a behavioristů. Josera hlídá jednotlivé složky potravy pro vysokou stravitelnost.

Vše přizpůsobit stylu života

Stejně jako člověk, i zvíře má svůj životní rytmus a styl. Někteří psi jsou velmi aktivní a vyžadují hodně pohybu a venkovních aktivit. Jiní jsou zase zástupci tzv. gaučování. Ven sice chodí, ale pohybu příliš neholdují. Tomu je podřízena nejen strava, ale i běžný režim psa. Pro gaučáky se hodí různé pelíšky pro psy. Zvlášť pokud máte doma naháče či malé psíky, kteří snadno prochladnou. Vybrat můžete i lůžko, polštář a matraci speciálně šité pro mazlíčky. Někteří psi potřebují přepravku nebo tašku na nošení. Vy je zase oceníte při cestování nebo návštěvě lékaře.

I psi mají své doplňky

Mít psa může být svým způsobem i váš styl, a tak se ani váš mazlíček neobejde bez různých doplňků. Mezi ty praktičtější určitě patří střihací strojky. Stejně užitečné a také povinné jsou obojky a vodítka pro psy. Rozmanitou nabídku najdete třeba na Fera24.cz. Ať už vybíráte granule/obojky pro psy nebo třeba hračky, myslete na svého psa. Každý je individualista a nemusí být nadšený ze všeho, co mu vyberete.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *