Nezapomínejte na to nejdůležitější! Na stravu!

Svému mazlíkovi často dopřáváme luxusní oblečky, dečky, pelíšky, elektronické obojky i dvířka pro psy, ale na to nejdůležitější často zapomínáme, a to na vyváženou stravu. Ta by přitom měla být na prvním místě. Vašeho pejska totiž ovlivňuje mnohem víc, než se možná domníváte. 

Strava má vliv prakticky na vše – na pejskovo zdraví, energii i vitalitu. Na jeho srst i zrak. Proto svého chlupáče neodbývejte. Naopak mu dopřávejte výživově bohatá krmiva s vysokým podílem masa, vitamínů, minerálů a stopových prvků. 

Informace o výživě

Je pro vás téma pes a jeho stravování jednou velkou neznámou? Tak se v něm začněte alespoň trochu orientovat. Informace o psí výživě najdete v chytrých knihách i na internetu. Zaměřte se na plemeno vašeho pejska, jeho věk i kondici. To vše výběr jeho krmiva ovlivňuje.

Maso s rýží či těstovinami

Nejste-li limitováni časem, může být psí krmivo vaším dílem. Nejvíce mu prospějete vařeným či dušeným masem z kvalitních chovů, ideálně v kombinaci s těstovinami či rýží.

Nezapomínejte na zeleninu

Pejsek ovšem ke zdravému vývoji potřebuje i vitamíny a vlákninu. Z tohoto důvodu byste mu do misky měli přimíchat i zeleninu či ovoce. Nejlepší je rozmixovaná a lehce podušená listová, košťálová či kořenová zelenina. Velmi prospěšné pro trávicí trakt je zelí.

Granule a masové konzervy

Rozhodně nebudete špatným majitelem, když krmivo pro svého chlupáče budete pořizovat v obchodní síti. V tom případě budou v hledáčku vašeho zájmu kvalitní granule a masové konzervy pro psy. Oba produkty by měly obsahovat vysoký podíl masa, žádná barviva, aditiva a jiné chemické přídavné látky.

Granule a konzervy pro psy té nejvyšší kvality jsou k sehnání na renomovaných e-shopech. Ostatní chovatelské potřeby levně nakoupíte například na prymus.cz.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *