Jak na efektivní výcvik psa? Zkuste elektronický obojek

Máte pocit, že standardní metody výcviku vašeho psa selhaly? Nevíte si s výcvikem rady? Pak doporučujeme vyzkoušet elektronický výcvikový obojek, který se stává čím dál oblíbenější výcvikovou pomůckou.

Elektronický obojek pro psy patří k nejefektivnějším výcvikovým pomůckám a je uznáván i zkušenými kynology. Když se výcvikové obojky objevily na českém trhu, chovatelé psů měli různé názory. Někteří začali elektronické obojky používat, jiní je zhodnotili jako prostředek k týrání zvířat. Ve skutečnosti je výcvik pomocí elektronického obojku v mnoha případech mírnější a efektivnější metodou než klasický výcvik s fyzickými tresty. Je nutno zmínit, že psa elektrostatický výboj upozorňující na nevhodné chování nebolí, pouze je mu natolik nepříjemný, že raději začne poslouchat.

Jak fungují elektronické obojky pro psy?

Elektronický obojek pro psy v podstatě funguje jako prodloužená ruka. Umožní vám zareagovat na nevhodné chování vašeho psa na dálku. Pomocí ovladače vyšlete signál, kterému dáte psovi najevo, že se nechová správně. Většina obojků umožňuje vyslat nejdříve zvukový signál (případně vibraci) s tím, že pokud se pes dále chová nevhodně, následuje elektrostatický signál různé intenzity (dle velikosti a temperamentu psa).

Jak správně vybrat elektronický obojek a jak ho používat?

Elektronický obojek vybíráme nejen dle velikosti psa, ale také dle jeho temperamentu. Někteří psi jsou sice velcí, ale velmi citlivě reagují už na nízké intenzity elektrostatických signálů a naopak. Zvážit byste měli také funkce, typ a značku obojku.

Kupujete tuto výcvikovou pomůcku poprvé a nejste si jisti správným výběrem? Pak se pro jistotu poraďte s odborníkem, který vám doporučí ideální produkt na míru. Navštivte například obchod Výcvikové obojky v Koněvově ulici na Praze 3. Ochotný personál vám rád pomůže s výběrem.

 

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *