Škrabadlo pro kočky nesmí chybět žádnému chovateli koček

V počtu chovaných domácích mazlíčků patříme ke špičce v Evropě. Odhaduje se, že se v českých domácnostech chová až jeden milion koček. Každý majitel kočky, který z ní udělá člena své domácnosti, se velice rychle přesvědčí, že k bezproblémovému soužití musí kočce zajistit několik základních potřeb. A jednou z nich je škrabadlo pro kočky.

Potřeba škrabadla pro kočky vychází hned ze dvou potřeb zvířete. Jednak si kočka pravidelně obrušuje drápky. Tedy spíše si stahuje horní zrohovatělou část drápku. Za další je škrábání jedním ze způsobů, jak si kočka značkuje své teritorium. V domácnosti si zvíře velice rychle najde své škrabadlo samo. Čalounění na židlích i sedačkách, koberce, závěsy a záclony, veškerý nábytek z měkčího dřeva, ale i vaše oblečení či matraci na posteli. Nepohrdne ani zdí, květinami se zdřevnatělými částmi, ani čímkoliv z proutí a ratanu. Tento výčet věcí, které kočka díky své přirozenosti ve vaší domácnosti umí zničit, není tím, co by vás mělo odradit od toho, abyste si ji pořídili. Pouze má nastínit, že i vy a vaše kočka potřebujete do domácnosti vhodné škrabadlo pro kočky.

Škrabadlo pro kočky musí něco vydržet

Výběr škrabadla rozhodně nepodceňte z hlediska kvality. Musí něco vydržet a vaše kočka se s ním rozhodně mazlit nebude. V případě většího bytu je vhodné mít škrabadel hned více, a to zejména pokud do některých místností kočku na určitý čas zavíráte. Více škrabadel je vhodných i v případě, že máte doma koček více.

Škrabadlo pro kočku obvykle není na věky, ale kočce musí umět nějakou chvíli odolat. Ať již jde o škrabadla ze sisalu, nebo z vlnité lepenky, která jsou rovněž oblíbenými.

Když je škrabadlo kouskem nábytku pro vaši kočku

Levnější jednoúčelová škrabadla obvykle slouží pouze k obrušování drápků vaší kočky. Řešením jsou však i multifunkční škrabadla. Může jít o rozličné odpočinkové věže s pelíšky pro kočky, ale i o různé hračky či hrací zóny. Kočka ve vašem bytě dostane své místo, a věřte, že je to příjemnější, než když zcela nekompromisně obsadí vaše křeslo. Pokud máte koček doma více, snadno se stane, že vám začne být byt malým.

Nejvhodnějším řešením je kombinovat malá jednoúčelová škrabadla a škrabadlo pro kočky v podobě víceúčelové věže s pelíšky, hracími prvky a škrabadlem. Takto kompletní sortiment kvalitních potřeb pro kočky nabízí e-shop Fera24.cz.

 

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *