Co jste nevěděli o pelíšcích pro psy?

 

Každý pejsek by měl mít své útočiště. Pokud jej chováte spíš venku, je v pořádku, když má jenom boudu na zahradě. Domácí pejsci ale potřebují pelíšek někde na chodbě, v obývacím pokoji nebo kdekoliv jinde, kde uznáte za vhodné. Ale jaký by takový pelíšek měl být a které zajímavé možnosti psího pelechu se vám nabízí?
V obchodech najdete nespočet variant. Některé vypadají opravdu překrásně, nenechte se ale zlákat jenom vzhledem. Přemýšlejte o tom, co potřebuje právě váš mazlíček. A pokud nechcete příliš utratit, zvažte variantu, že si pelech pro psa vyrobíte sami.

Menší plemena ocení kukaně

Obecně je lepší, když zvolíte nějaký pelíšek, který působí jako útočiště. Měl by tedy mít jakési okraje, jasně dané ohraničení. Pejsek se pak cítí bezpečněji. Pro malá plemena jsou pak skvělou volbou kukaně, do nichž se celí schovají.

V létě může chladit a v zimě hřát

Zejména menší plemena mají problémy s udržováním teploty tělíčka. V bytě nebo domě tento problém asi řešit moc nebudete, i když i tam může v létě přijít vhod chladicí podložka. Jestli ale hledáte pelíšek pro psy, který se chystáte dát do boudy, pouvažujte také o výbavě hřející či chladící podložkou. Přece nechcete nechat svého mazlíčka mrznout a v létě trpět vedrem. Někteří pejsci snáší horko ještě hůře než lidé.

Tip: Termodeku o velikosti 70 × 75 cm seženete kolem dvě stě korun. Za 216 ji mají v e-shopu Fera24.cz.

Pelíšek si vytvoříte i sami

Sháníte originální řešení, nebo chcete ušetřit? Pro menší plemeno zvládnete pelíšek vyrobit i doma. Vezměte třeba dřevěnou bedýnku od jablek, nalakujte ji, dovnitř dejte polštář a deku – a je hotovo. Do venkovní boudy můžete dát zase pelíšek z pneumatiky. Pejsek nebude hledět na krásu ani na to, kolik vás jeho pelíšek stál. Potřebuje jen nějaké své útočiště, kam složí hlavu a kde si odpočine.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *