Pelíšek pro psa patří mezi základní vybavení pro každého pejska

Pes je zvíře skutečně domestikované. Klidně se vzdá vlastního pelíšku a obsadí ten váš. V obýváku se usadí na gauči, v ložnici skočí přímo do peřin. Skutečně to takto chcete?

Už od štěňátka, zejména pokud budete mít pejska v bytě, jej musíte zvykat na to, že má své místo a že mu nepatří celý být. I když se s pejskem rádi pomazlíme, rozhodně má mít každý z nás své místo pro odpočinek, a to jak přes den, tak v noci. Pejsek musí poslechnout povel „místo“ a v kontextu bytu pak přesně vědět, kde jeho místo je. Tím je jeho pelech pro psa.

Co plemeno, to jiné potřeby

Různá plemena pejsků mají různé potřeby pelíšku. Liší se zejména velikostí. Pro malé pokojové pejsky pořizujeme obvykle uzavřenější plyšové domečky, kam se malí pejsci rádi ukryjí i se svoji oblíbenou hračkou. Ocení je i pejsci krátkosrstých plemen, zejména pokud nemají své místo ve vyhřátém pokoji, ale třeba v chladnější předsíni. Menší a středně velcí pejskové mají v oblibě rovněž nízké proutěné pelíšky s polstrováním.

 

Chodí váš pejsek samovolně ven a domů? Dobře vybírejte materiál pelíšku

Pokud má váš pejsek přístup na zahradu, vybírejte raději nepromokavé a snadno otíratelné či pratelné pelíšky. Znečištění pelíšku se obvykle nevyhnete a v tomto případě může být na denním pořádku. Existují pelíšky pro psy ze snadno udržovatelných a otíratelných materiálů, nebo pelechy s potahy, které lze jednoduše sundat a vyprat. Možnost pelech vyprat by měla být jedna ze základních vlastností, kterou každý pelech pro psa má.

Jak vybrat vhodný pelíšek pro psy?

– Vždy volte správnou velikost pelechu pro psa podle jeho velikosti.

– Vyberte si vhodný a dobře udržovatelný materiál pelíšku, který je však současně příjemný pejskovi.

– Pozor na různé zipy a zapínání (u snímatelných potahů). Musí být schopny odolat zubům vašeho pejska.

Pelíšky pro psa z Fera24

E-shop Fera24 nabízí velký sortiment kvalitních pelíšků pro pejsky různých velikostí a plemen. Z pelechů v celé řadě designů si vybere každý. V obchodě vám rádi při výběru pomohou, i pokud máte specifické požadavky.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *