Škrabadlo, nebo kočičí strom? Dopřejte své Míce tu pravou kočičí zábavu!


Brousí si vaše kočička drápky na vašem nábytku? Pořiďte jí škrabadlo a nábytku si ani nevšimne.

Drápky si kočka brousit a obrušovat musí. Je to predátor a prostřednictvím drápů loví kořist. A čím ostřejší drápky, tím vyšší pravděpodobnost, že při lovu bude úspěšná. Je přitom jedno, zda se jedná o kočku divokou nebo domácí. Lovcem jsou od přírody všechny kočky bez výjimky.

Kůra stromu i nábytek

Divoké a venkovské kočky, které většinu času tráví v přírodě, si drápky většinou brousí o kůru stromu. A kočky, které většinu času tráví v bytech, si za ni logicky hledají náhradu. Nebudou-li mít jinou příležitost, nábytek pro ně bývá ideální náhražkou.

Kočky zkrátka škrabou. Musí!

Stejně jako koberec, polstrovaná křesla a sedačky, těžké závěsy a další textilie. Taková kočka v podstatě může zdemolovat celou domácnost. Věřte, že vím, o čem mluvím. Jednu takovou kočičku jsem měla doma. Pak jsem jí pořídila škrabadlo a bylo po problémech. Nábytek ji v ten okamžik přestal zajímat.

Vybíráme škrabadlo pro kočku

Jaké škrabadlo pro kočky svému mazlíkovi pořídit? To záleží na prostorách, v nichž se bude nacházet, i na částce, jakou jste ochotni do svého mazlíka investovat. Na trhu se setkáte se škrabadly různých materiálů, velikostí i cenových relací.

Jednoduché rohové

Za jednoduché rohové škrabadlo, jež jednoduše přilepíte na roh stěny, zaplatíte necelé čtyři stovky. Dobrou službu odvádějí i škrabadla kartonová v cenách okolo 130 korun. Ta navíc můžete přenášet z místnosti do místnosti. Škrabadla větších rozměrů vás ale vyjdou i na několik tisíc. Obecně by se dalo říci, že každé škrabadlo je lepší než žádné.

Více než škrabadlo? Kočičí strom!

Chcete svou kočičku i zabavit? Pořiďte jí kočičí strom, jenž vašeho chlupáče zaměstná hned na několik hodin. S kočičím stromem jí totiž nepořizujete „jen“ škrabadlo, ale také spoustu prolézaček, pelíšků, skluzavek a útulných domečků. Prohánět se na něm bude moci jako na skutečném stromě. A až se unaví, zaleze si do pelíšku. Zdrojem téměř neomezené kočičí zábavy je například plyšové škrabadlo Trixie Munera, které najdete v nabídce e-shopu fera24.cz. Jakmile na něj vaše Míca jednou vyleze, hned tak z něj nesleze.

4.4/5 - (16 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *