Jak správně krmit štěně? Poradíme vám!

Chystáte se pořídit si nového mazlíčka, ale nemáte žádné předchozí zkušenosti? Pak jste na správném místě. Projděte si naše tipy, jak zabezpečit veškeré potřeby štěněte. Není na tom nic složitého!

Správné množství potravy

Štěně by mělo mít tolik potravy, aby byl zajištěn jeho správný růst a vývoj, a současně není vhodné budovat mu již v raném věku základy obezity. Kolik by toho měl váš psík sníst, se řídí několika faktory:
– plemeno,
– stáří štěněte,
– růst a zdravotní stav.
Podle nich byste měli porce upravovat – doporučené základní dávkování zpravidla naleznete na krmivu. Psi dosahují největšího růstu v prvním půlroce života, kdy potřebují 3× více živin na kilogram hmotnosti než dospělí jedinci.

Správná volba potravy

Dnešní trh s krmivy pro psy je opravdu rozmanitý, a tak není problém vybrat konzervy a granule, které jsou vyrobeny přímo pro určitý věk a rasu, respektive velikost zvířete. Na značce prakticky nezáleží, nehledě na to, co vám říkají reklamy. I to nejlevnější krmivo pro psy vám může posloužit stejně dobře, má-li vhodné složení. Věk psa zde hraje nejzásadnější roli, neboť štěně, mladý aktivní pes a psí senior mají úplně jiné požadavky. Stejně důležité je dělení na psy malé, velké a střední.

Zda zvolíte granule pro psy, nebo konzervy, to už je jen na vás. Do granulí zpočátku přimíchávejte trochu vody. Pokud nejste chovatelé, mléčné příkrmy pro štěně zřejmě potřebovat nebudete, ale pro jistotu: je vhodné podávat je pejskům do 6 týdnů věku.

Správný interval krmení

Zde platí jedno heslo: častěji a menší porce. U štěňat do 2 měsíců to může být až 6× za den, u těch do 4 měsíců 4× a do 8 měsíců 3×. Dále už můžete krmit jen dvakrát denně jako u dospělých psů. Nezapomeňte zachovat přesný čas krmení, aby si pejsek vytvořil správné návyky. Vodu musí mít k dispozici stále, nejlépe trochu odstátou a v pokojové teplotě. Co se týká pamlsků a pochoutek, s těmi byste měli šetřit. Málokdo ovšem odolá štěněcímu pohledu, a navíc jsou pamlsky dobrým pomocníkem při výcviku. Používejte je, ale zaměřte se na výrobky pro psy, rozhodně psíka neodměňujte zbytky od stolu a čokoládou! Zdravé pochoutky si vyberete například na eshopu fera24.cz.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *