Klíšťata číhají…

Zjistili jsme, že spousta lidí má o klíšťatech zkreslené představy. Pojďme se na dvě z nich podívat.  

  1. Velmi často se setkáváme s názorem, že pokud zvíře žije ve městě, žádné nebezpečí ohledně klíšťat mu rozhodně nehrozí. Ta jsou přeci jen v lese! Opak je pravdou. Lidé žijící ve městech venčí svá zvířata nejčastěji v parcích, kde na klíště nezřídka kdy narazíme. Bohužel pravděpodobnost zamoření se přímou úměrou zvyšuje se zarůstající vegetací. Městské části a města neupravují trávníky, stromy a keře tak často, jak by bylo potřeba, a tak se může stát, že i kousek od centra Prahy se v parku brodíte po kolena a svého psa menšího vzrůstu bohužel nevidíte. Klíšťata ho ale vidí, vidí a číhají na něj.
  1. Zbaví nás déšť klíšťat? Nezbaví! Letošní červen zdá se býti upršeným měsícem. Občas sluníčko vyleze, ale mraky ho brzy zase schovají. Příroda jásá, má hned lepší podmínky pro život rostlin, zvířat, ale bohužel i parazitů. Tráva roste před očima, stromy se zelenají a všechno je tak nějak barevnější. Člověk by si mohl myslet, že klíšťata se s deštěm schovají a nebudou obtěžovat ani nás ani naše zvířecí miláčky. Ale opak je pravdou. Potichu se množí a vyčkávají, až náš pejsek poběží okolo.

Abychom se vyhnuli podobným situacím, je ideální použít pro naše pejsky a kočičky takový prostředek, který je spolehlivě ochrání nejen proti klíšťatům, ale i blechám i všenkám. Pomoci nám dokáže přípravek FYPRYST/FYPRYST COMBO, který zaručuje dlouhodobou ochranu proti parazitům u psů i koček.

K dostání je bez lékařského předpisu u vašeho veterináře, v lékárně nebo ve specializovaných obchodech pro domácí mazlíčky.

Každé balení obsahuje pipetu s účinným roztokem, jehož aplikace je snadná. Stačí vyjmout pipetu z ochranného sáčku, sejmout čepičku, opačným koncem nasadit na pipetu a promáčknout tak její plombu. Pak už jen stačí rozhrnout zvířecí srst v oblasti za krkem, přiložit pipetu a vyprázdnit její obsah na kůži našeho chlupatého mazlíčka.

Účinnost preparátu FYPRYST/FYPRYST COMBO S, M, L, XL přetrvává proti klíšťatům po dobu až 4 týdnů a proti napadení blechami až po dobu 8 týdnů v závislosti na síle zamoření prostředí. Blechy jsou usmrceny během 24 hodin po napadení. Klíšťata jsou zpravidla usmrcena a odpadnou z hostitele během 24 až 48 hodin po napadení, aniž by se nasála krve.

Více informací naleznete na www.fypryst.cz

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *