Nadstandardní doplňky pro všechny nadšené chovatele koček zahrnují například i kleštičky na drápky


Co dalšího byste ještě měli kočce pořídit, aby se u vás cítila dobře a vy si zároveň zpříjemnili její chov? Kromě základních potřeb jako je například miska na žrádlo a vodu a kočičí toaleta kočka potřebuje i další drobnosti. Sice je nepotřebuje přímo ona, ale většinu z nich ocení spíše její páníčci, kterým zpříjemní chov jejich čtyřnohé chlupaté koule. Co konkrétně máme na mysli?

Zajistěte kočce pitný režim

Kočky jak známo málo pijí. Mají to v nátuře. Původem jde totiž o pouštní zvířata, která byla zvyklá se ve svém přirozeném prostředí napít jednou za čas a pak s vodou dlouhou vydržet. V našich podmínkách ale kočka dostatek vody potřebuje. Vodní deficit se totiž může projevit některými zdravotními problémy, například zánětem ledvin a podobně. Tekutiny můžete své kočce doplňovat pomocí speciálních kočičích nápojů anebo jí rovnou pořídit fontánu pro kočky, díky které bude mít kočka nepřetržitý přístup k čisté vodě. Lepší trávení a snadnější vyloučení vlastních chlupů ze střev kočce umožní speciální pamlsky s maltózou. Kromě nich ale můžete kočce pořídit téměř jakékoliv pamlsky určené pro kočky. Kočka ocení zpříjemnění všedního dne novými pochutinami.

Praktické krmení i nezbytná péče

Zejména jedete-li na dovolenou a necháváte-li kočku doma, pořiďte si praktický zásobník na granule, z něhož bude kočka moci rovnou odebírat krmnou dávku. Jeho velikost volte v závislosti na počtu dní, které nebudete doma. Podobný styl zásobníku můžete použít také pro vodu. Aby vám kočka neroznášela stelivo po celém bytě, vyplatí se nainstalovat jí před toaletu praktickou předložku. Nezapomeňte kočce pořídit také pelíšek, ve kterém bude mít své zázemí a případně i hračky. Tento občas svéhlavý tvor potřebuje bezpečné útočiště.

Kočka se chce bavit

Máte-li doma kočku, kterou pouštíte občas ven, jistě oceníte praktická kočičí dvířka, která umožní kočce chodit ven i dovnitř kdykoliv se jí zachce. O zábavu se kočce postaráte také pořízením kočičího stromu. Ten můžete nainstalovat do interiéruanebo třeba na terasu či balkón a zajistit tak kočce místo pro odpočinek ale i zábavu. Kočičí strom jistě nadchne i další domácí zvířata, jako například křečka či morče. Nepouštějte je na něj ale v době, kdy strom obývá kočka, mohli by se snadno stát její kořistí.

 

 

 

 

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *