Jak si poradit s kočičí toaletou

Toalety pro kočky nebo také kočičí záchod je jedna z nejdůležitějších chovatelských pomůcek, které si jako majitel čtyřnohé šelmy pořídíte. A jaký záchod pro kočky pořídit?

Jaké kočičí toalety můžeme sehnat?

Vybrat opravdu nejlepší záchod pro kočky zabere trochu času. Ale jak praví staré přísloví: „Kdo je připraven, není překvapen.“ a jsou překvapení, o která opravdu nestojíte.

Nekrytá toaleta pro kočky

Je to asi nejběžnější a nejlevnější kočičí záchod. Pro představu je to tvarově nádoba kulatého, čtvercového nebo podlouhlého tvaru bez krytu. Je důležité si promyslet, pro jakou kočku je taková kočičí toaleta určena. Pokud máte malé kotě nebo kočičího seniora, je určitě lepší, pokud má alespoň jedna z bočních stran výřez pro snadný vstup. Naopak zbylé dvě až tři strany jsou vhodné zvýšené, protože kočky po sobě „uklízejí“ a bez vyšší postranní stěny bude kočkolit všude kolem kočičího záchodu.

Krytý kočičí záchod bez zápachu

Stříška, box s dvířky nebo bez, domeček. Jaký si vyberete uzavřený záchod pro kočky je jen na nabídce výrobce a vašem vkusu. Je nutné ale říct, že takové provedení je u větších koček, které rády usilovně hrabou, opravdu praktickou záležitostí. Mírnou nevýhodou může být v některých případech větší náchylnost k zápachu. Ale i to se dá vyřešit zakoupením odstraňovačů zápachu, a hlavně pravidelným čištěním a doplňováním kočkolitu. Pokud chcete mít jistotu, že jste pro odstranění zápachu udělali maximum, existuje i kočičí toaleta s filtrem z aktivního uhlí, které neutralizuje pachy.

Kočičí toaleta s roštem

Pravidelná údržba toalety pro kočky je hlavně v pravidelném prosévání kočkolitu. Lopatičkou pravidelně vybírejte kuličky i výkaly a kočkolit průběžně doplňujte a v pravidelném intervalu kompletně vyměňte. Pokud si chcete tuto práci usnadnit, existují záchody pro kočky s integrovaným roštem, sítem nebo kombinací obojího. Takový záchod rychle a jednoduše vyčistíte prosetím kočkolitu a odstraněním nečistot. Jak moc nápomocný systém si vyberete, je na vás. Existují jednodušší systémy, kde budete síta a rošty prosévat ručně a jsou i důmyslnější automatické systémy. Ty stelivo prosejí, hrudky odstraní a uloží do zásobníku nebo sáčku a vaše jediná úloha bude pravidelně doplňovat stelivo a vyměnit sáček v zásobníku.

Elektronický záchod pro kočky

Vítejte ve 21. století. Pokud máte rádi hi-tech, aplikace a nebudete litovat nějaké koruny navíc, můžete si pro svou kočku (a sebe) pořídit plně automatický, samočistící, senzory opatřený elektrický kočičí záchod. Tato samočistící kočičí toaleta vyřeší vše za vás. Vy můžete její provoz sledovat v aplikaci chytrého telefonu a zůstane na vás jen jedno. A to sledovat na dálku záchod pro kočky a občas vyprázdnit odpadní zásobník.

Širokou nabídku kvalitních kočičích záchodů v různých provedeních i další chovatelské potřeby pro kočky potřebné pro jejich spokojený život najdete na e-shopu Zooroyal.cz.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *