Krmit psa spíše granulemi nebo konzervami?

Na tuto otázku hledá odpověď snad každý, kdo si pořídí psa. I když mají oba typy krmiva své výhody, je třeba zvážit několik klíčových bodů při rozhodování o tom, co je pro vaše štěně nebo dospělého psa nejlepší.

Výhody krmení granulemi

Suché krmivo je ekonomicky nejvýhodnější a snadno se skladuje a dávkuje. Obvykle obsahuje maximálně asi 10 % vody a může zůstat čerstvé i několik týdnů po otevření. Kvalitní granule obsahují všechny důležité výživné látky, které pes potřebuje a obvykle obsahují méně sacharidů než konzervy. Na druhou stranu při krmení granulemi je nezbytné psovi zajistit nepřetržitý přístup k vodě, protože granule jsou dost suché a bez vody by pes mohl začít trpět dehydratací.

Výhody krmení konzervami

Konzervy mají oproti granulím jednu velkou výhodu: lépe chutnají. Většina konzerv pro psy obsahuje vyšší podíl masa a může obsahovat 70 až 80 % vody. Po otevření je třeba konzervy uchovávat v chladničce a rychle je spotřebovat. Konzervy pro psy také často nabízejí větší rozmanitost než suché granule, protože je k dispozici mnoho různých druhů konzerv, které uspokojí nejrůznější chutě. Jak krmit konzervy pro psy? Přečtěte si údaje o doporučeném denním dávkování na etiketě a dodržujte je. Někteří chovatelé oba druhy krmiva dokonce kombinují, což není na škodu. To nejdůležitější je odnaučit psa loudit u stolu. Lidská strava, která je kořeněná, všelijak dochucená a upravená, pro něj opravdu není a mohla by mu způsobit zažívací obtíže.

Třetí alternativa: BARF strava

Pokud chcete svému psovi zpestřit jídelníček, existuje ještě třetí možnost: takzvaná BARF dieta. To je zkratka pro „biologicky vhodné syrové krmivo„. To znamená podávání čerstvého (tepelně neupraveného) masa a dalších produktů, jako je zelenina, ovoce a mléčné výrobky. Před tímto přechodem doporučujeme poradit se s veterinárním lékařem nebo odborníkem na výživu. Mějte na paměti, že pravidelné krmení konzervami nebo BARF stravou může být poměrně nákladné, ale díky jejich nutričním výhodám stojí za to je zvážit. Rozhodnutí, zda psa krmit konzervami, granulemi anebo zvolit BARF stravu závisí na několika faktorech, jako je rozpočet, dostupnost a osobní preference.

 

 

 

5/5 - (2 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *