Mokré vs. suché krmivo pro psy. Která je TOP volba pro vašeho domácího mazlíčka?

Drtivá většina majitelů psů dnes dbá na jejich kvalitní stravu. Nejenže chceme, aby byla pestrá, kvalitní, vyvážená, vydatná, ale také, aby prospívala jejich zdraví, nedráždila trávení, dodala lesk srsti a mazlíčkům také chutnala. Kromě pamlsků, které psi nemusí jíst denně, musíme zvolit především vhodné krmivo. Jaký je rozdíl mezi suchým a mokrým krmivem pro psy a kdy zvolit to, nebo ono?

Suché vs. mokré krmivo pro psy

Hlavním rozdílem je konzistence krmiva, suché je vyrobeno ze sušených, pomletých surovin, jako jsou maso, zelenina, ovoce, obiloviny. Z tohoto po zamísení a vysušení vzniknou granule různého tvaru.

U mokrého krmiva se nezřídka setkáváme s kvalitnějším složením, ať už jde o maso, nebo vedlejší suroviny. I tady se přidává zelenina, ovoce, rýže, obiloviny a voda. Vše se smíchá a vloží do konzerv, kapsiček… Bohatou nabídku suchých i mokrých krmiv vysoké kvality najdete na Fera24.cz, kde najdete i blog s mnoha radami, jež se týkají krmiva a krmení zvířat celkově.

Přednosti a negativa suchého a mokrého krmiva pro psy

Předností suchého krmiva je jeho snadné skladování a vysoká trvanlivost. Pro mnohé je rozhodující i nižší cena než u jiných typů krmiva. Psům zpravidla chutnají a lze je volit s ohledem na věk i příp. zdravotní indispozice psů. Nevýhodou je tady nižší výživová hodnota, a to z důvodu zpracování.

Mokré krmivo pro psy má vyšší výživovou hodnotu, konzervy jsou vhodné i v případě, kdy zvíře trpí dehydratací, nebo má potíže s ledvinami, nemá zuby a granule nepokouše ani namočené. Nevýhod je tady více, jde především o mnohem vyšší cenu, ale také o nízkou trvanlivost, jakmile je konzerva otevřená.

Na webové stránce https://fera24.cz/krmivo-pro-psy/ na vás čekají kvalitní a cenově dostupné granule pro psy i konzervy pro psy, stejně jako pamlsky a jiné typy krmiva. Spokojeni budete vy i váš pes.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *