Chcete štěně? Třeba vám jej někdo daruje

Chcete štěně? Třeba vám jej někdo daruje

Snad nikdo nechce být sám. A pocit, že nejste sám, můžete krásně naplnit, když si pořídíte domácího mazlíčka. A vaše dlouhé chvíle může zkrátit například pes, o kterém se říká, že je to nejlepší přítel člověka.

tookapic / Pixabay

Mám zájem o štěňátko

Pokud máte zájem o nějaký malý přírůstek do vaší domácnosti v podobě malého a roztomilého štěňátka rozhodně to není nic nesplnitelného. Ovšem záleží na tom, zda již máte vybrané plemeno, které by se vám líbilo anebo vám je v podstatě jedno, kdo kolem vás bude běhat.

Pravdou je, že některá plemena jsou oblíbená a drahá, takže je téměř nemožné, abyste je dostali jen za dobré slovo, tedy pokud nemáte žádné dobré známé. Ale pokud budete dobře sledovat veškeré inzeráty anebo sami nějaký podáte, tak se může stát, že natrefíte na člověka, který vám daruje i štěně.

Proč lidé štěňata darují?

Někdy se může stát, že majitelům fenka otěhotní, aniž by si to sami přáli. Když se jim někde zatoulá anebo k nim přijde na návštěvu cizí pes, je to hned. Ale pak si se štěňaty neví rady. Samozřejmě, že by je rádi prodali, ať už aspoň z toho něco mají, ale může se stát, že je to zvláštní plemeno anebo jen šatná doba a nikdo si štěňátka nekoupí. A pokud se sami domácí nechtějí starat o tolik štěňat, tak jim nezbývá nic jiného, než štěně darovat. Zbaví se tak psa, který potřebuje jídlo, kontroly veterinářů a podobné věci, do kterých je třeba investovat, a zároveň udělají radost někomu dalšímu.

Co když mi štěně nikdo nedá?

Pravdou je, že dnes se najde opravdu jen málo lidí, kteří vám jen tak darují štěně, protože každý se snaží je prodat. Ale opravdu záleží na tom, o jaké plemeno máte zájem, protože plemena, která nejsou tak známá anebo oblíbená u chovatelů se velice těžko prodávají. A někdy to chce trpělivost a čas, než natrefíte na ten správný inzerát, kde vám někdo dá něco zadarmo.

Útulky jsou jistotou

Může se stát, že nenajdete dárce štěňátek, pak mnozí už nechtějí čekat, protože touží po tom, aby zalepili tu prázdnotu domova nějakým mazlíčkem. V takovém případě mohou posloužit útulky, kde mají spoustu plemen a vy si můžete vybrat toho, který vám bude nejsympatičtější. Dokonce se někdy může stát, že dostanete štěně, které někdo odhodil anebo aspoň velmi mladého pejska. Někteří také navštěvují chovatelské stanice a odtud si domů odnášejí svého nového přítele. Ale někdy je to obtížné.

 

Mít doma štěňátko je opravdová radost, a pokud jste sami a toužíte po nějakém zpestření, tak štěně je tou správnou volbou.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *