Je psí jídlo zdravé a šetrné? – 1. část

Je psí jídlo zdravé a šetrné? – 1. část

Milovníci psů neodolají nekoupit či nedat svému miláčkovi nějaký dárek třeba každičký měsíc, prostě se snaží o ně hezky starat, aby se měli dobře. I když to může znít velmi lákavě, když si zvolíte, že chcete klidně náklady zvýšit, aby váš pes měl kvalitní jídlo, což je důležitým faktorem i pro lidi.

Víte však, co je v jídle, na kterém si váš zvířecí miláček pochutnává? Nevěděli jsme to ani my, dokud náš pes nezačal stonat, což vypadalo na podrážděný žaludek, a to bylo zneklidňující, a proto jsme se rozhodli udělat takový maličký výzkum.

Co se ukrývá v psím jídle

Když jsme se náhle podívali na složky uvedené na našem psím jídle, byli jsme velice ohromeni, jaké jsou vysoké vedlejší produkty používané v konvenčních značkách. Vedlejší produkty jsou rekonstituovaným odpadem z hovězího a drůbežího průmyslu, jako jsou krky, nohy a střeva dobytka, které jsou považovány za nevhodné k lidské spotřebě.

Navíc, první složkou v mnoha potravinách v supermarketu na psím jídle je kukuřice, pšenice nebo sója, žádný z nich není lehce stravitelné. Pak to tak dopadá, že mletá kukuřice byla tím, co narušilo našemu psovi žaludek.

Co by nemělo rozhodně chybět

Tak kde začít při přechodu na potraviny, jenž by měly být lepší pro vašeho domácího mazlíčka? Nejprve si pozorně přečtěte etiketu, takže víte, co váš pes nebo kočka budou jíst. Mějte na paměti, že první složka je nejdůležitější.

Vyžaduje se, aby společnosti uváděly seznam složek, které jsou v krmivu pro domácí zvířata, a první složka by měla být buď maso nebo ryby. Poté by na seznamu neměla chybět zelenina a jiné přísady, které jsou zdravé. Ujistěte se, že složka na seznamu neobsahuje umělé konzervační látky ani barviva.

 

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *