Krmivo pro činčily

Krmivo pro činčily

Zde si řekneme něco o krmivu pro činčily. I když se to nezdá, mají pestrou stravu. Základní stravou je voda a seno, k tomu samozřejmě patří i speciální krmivo pro činčily, které obsahuje spousty minerálů, které potřebují. V žádném případě je nekrmíme krmivem pro králíky nebo křečky, protože tyto krmiva obsahují ořechy a slunečnici a tohle činčily nesmí!

Takže pokud krmíme činčily kvalitním senem a granulemi, není potom už potřeba jim dodávat více minerálů a vitamínů.

Seno je pro ně velice důležité, mělo by být v kleci neustále k dispozici. Slouží pro čištění a správnou funkci střev. Je také dobré mít na seno nějakou nádobu, nejlépe závěsnou, kam ho můžeme nacpat. Pokud ho dáte jen tak na zem, všude ho roztahají.

Speciální granule pro činčily se také skládají z důležitých látek, jako jsou obiloviny ( oves, ječmen, pšenice) a jak už jme říkali, rozhodně ne krmivo pro křečky nebo jiné hlodavce – obsahují velké množství ořechů v kterých je mnoho tuku, které nejsou činčily schopné zpracovat a může to vést ke střevním nebo jaterním problémům.

Co se týká vody, pokud mají činčily dostatečný přísun ovoce, vodu  nepotřebují skoro vůbec, ale samozřejmě vždy v kleci máme čistou vodu pro všechny případy i když zrovna činčily jí tolik nevypijí.

Pamlsky

Autor obrázku: ilya_ktsn

Pamlsky jsou taky velmi důležité, řekneme si proto, které dávat a které ne.

Pamlsky ano:

* Ovesné vločky

* Dobře vysušený chleba nebo rohlíky

* Sušené kousky ovoce (křížaly, sušené švestky, hrušky, rozinky)

* Větvičky jedlých stromů (třešeň, švestka, jabloň)

* Kousky jablíčka

Pamlsky ne:

* Čerstvá tráva nebo bylinky (může způsobit nadýmání)

* Oříšky

* Slunečnice

* Vlastně jakékoli ořechy (obsahují mnoho tuku)

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *