5 pravidel výběru krmiva pro psa nebo kočku

5 pravidel výběru krmiva pro psa nebo kočku

Zvířata mají velmi citlivé trávicí ústrojí, v žádném případě je nesmíte krmit zbytky od vašeho stolu. Pokud jim chcete zajistit kvalitní a spokojený život, je třeba začít u stravy. Držte se při výběru krmiva 5 pravidel a budete mít jistotu, že pokaždé vyberete nejlepší granule pro psy a kočky.arden grange cat-316x280

  1. Kontroluji složení

Při výběru krmiva se v žádném případě nesmíte řídit cenou. Je nutné si přečíst složení! Kvalitní krmiva pro kočky a psy poznáte snadno: Obsahují více než 50 % masa, zeleninu, ovoce a vlákninu. Naopak ukazatelem nižší kvality je obsah moučky či sóji.

  1. Myslím na prostředí

Jiné granule je třeba koupit pro zvířata, která s vámi žijí výhradně doma. Jiné krmivo potřebuje pes, který celý den hlídá zahradu. Zvířata, která mají více pohybu, potřebují granule s vyšší výživovou hodnotou. Prodávají se například i kvalitní granule pro obézní psy nebo kočky.

  1. Zvažuji věk

Stejně jako u lidí se u zvířat postupem času mění potřeby na složení potravy. Jiné granule jsou určeny pro štěňata, jiné pro psy v aktivním věku, úplně jiné zase pro psí seniory. Stejně to platí u koček.

  1. Snažím se o zpestření

Granule nabízí dostatečnou výživu, ale jejich chuť je pro zvířata stále stejná. Správný chovatel alespoň jednou za týden svému čtyřnohému kamarádovi stravu zpestří. Psa i kočku potěšíte například sušeným masem či jiným pamlskem.

  1. Krmím správně

U výběru krmiva to začíná. Pes i kočka musí dostávat jen přiměřené množství potravy. Jak správně krmit psa? Nejlepší je, když se poradíte s veterinářem. Doporučené dávkování najdete v popisu každých granulí. Nikdy doporučenou krmnou dávku nepřekračuje, byl by to počátek obezity a zažívacích problémů zvířete.

Pokud se budete těmito pravidly držet, neuděláte při výběru chybu. Na závěr tu máme tip na obchod www.mujmazlik.cz. Specializuje se na špičkové granule pro psy i kočky. Pestrá nabídka zahrnuje krmivo, pamlsky i další potřeby pro chovatele za rozumné ceny.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *