Škrabací strom u nás doma vyřešil poničený nábytek

Já i můj manžel jsme vášnivými milovníky koček a bez jejich přítomnosti si již neumíme představit život. Doposud jsme ovšem bydleli v pronajatém panelovém domě, kde byla přítomnost těchto kamarádů absolutně vyloučena, nyní ovšem již bydlíme ve svém, tudíž nám společnost dělají hned dva čtyřnozí parťáci, kteří nám kromě zmíněné radosti dělají rovněž těžkou hlavu s tím, že nám od jistého okamžiku ničí náš milovaný nábytek. Jakožto milovníci koček, kterým ovšem chybí základní vědomosti o chovu těchto mazlíčků, jsme udělali hned na začátku zásadní chybu a tou byla, že jsme našim dvěma mazlíčkům nepořídili škrabací strom, který by vyřešil broušení jejich rostoucích drápků a my bychom nyní nemuseli kupovat novou obývací stěnu a pohovku. Jenže, jak se říká, chybami se člověk učí, tudíž jsme pořídili rovnou dva a máme vystaráno na proklatě dlouhou dobu.

Škrabací strom je pomůcka k nezaplacení

Přiznám se, že nám s manželem několik dní trvalo pochopit, proč naši věrní mazlíčci ničí nás nábytek v naší nepřítomnosti a co z tohoto humbuku vlastně mají. Nenapadlo nás, že kočka si tímto způsobem nejenže krátí dlouhou chvíli, ale rovněž si i brousí své drápky, čímž nahrazuje klasické broušení drápků koček v přírodě, kterým poslouží třeba obyčejný pařez, a mají vystaráno. V domácím prostředí se ovšem žádný majitel nemůže obejít bez pomůcky, která nese název škrabací strom. Tato pomůcka je na mou duši k nezaplacení a co víc, v našem obývacím pokoji, kde jeden kočičí strom stojí, se tento skvost docela i vyjímá a tvoří příjemnou dominantu místnosti.

Kromě broušení drápků slouží i jako skvělá prolézačka

S manželem jsme poté, co se kočičí stromy objevili i u nás v domácnosti usoudili, že jsme s jejich nákupem opravdu neměli otálet. Naši dva uličníci si totiž kromě broušení drápků na stromě užijí i spoustu zábavy. Nás poté těší podívaná, která se nám díky těmto praktickým společníkům naskýtá každý den před očima.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *