Nejlevnější psí granule

Nejlevnější psí granule

Když si pořizujete pejska anebo i jiného domácího mazlíčka, tak musíte myslet na finance, protože koupě mazlíčka nekončí pořizovací cenou. Je to živočich, který potřebuje různé věci, mezi které patří samozřejmě i jídlo.

pzbasnik / Pixabay

Cena rovná se kvalita?

Kdysi se říkalo, že když koupíte ty nejlevnější psí granule, tak svému psu dáte to nejhorší, co existuje, a právě z tohoto důvodů byste měli investovat do drahých granulí. Pravdou je, že dnes je to trochu jiné, protože některé firmy si nechávají zaplatit za známou značku a podobně. Dnes rozhodující faktor je kvalita, měli bychom tedy sledovat složení granul, které pořizujeme a ne cenu. I když pokud chceme opravdu kvalitní granule, tak musí mít kvalitní suroviny, což by se mělo odrazit i na ceně.

Levnými granulemi neušetříme

Pokud si myslíte, že když vyberete ty úplně nejlevnější granule, které se obsahově narovnají snad ničemu, kromě trochu chemie, tak se pletete. Protože ten pes potřebuje i živiny, vitamíny a jiné složky, a pokud mu jej nedodáte v suché stravě, tedy v granulích, tak je budete muset doplňovat jinak. A když budete svému psovi kupovat konzervy, potravinové doplňky a sem tam uvaříte nějaké maso, tak zjistíte, že je výhodnější, když investujete o trochu více a budete mít veškeré potřebné látky v granulích.

Jaké granule jsou tedy vhodné?

Důležité je, aby granule obsahovaly v podstatě ty složky, které potřebuje i životu i člověk, jako jsou tuky, sacharidy, vitamíny a bílkoviny. Samozřejmě, že natrefíte i na trochu levnější granule, které mají tyto složky v sobě, ale většinou je to taková ta střední cesta. Nejsou to ani ty nejlevnější granule, ale také ne ty nejdražší.

Co když stravě pro psy moc nerozumím?

Pokud se bojíte, že byste sami nedokázali určit, zda jsou složky v granulích rovnoměrné a vhodně zvolené pro vašeho mazlíčka, tak se můžete poradit i odborníky. Nejlepší je, když se obrátíte na svého veterináře. Ten by vám měl doporučit vhodné složení právě pro vašeho mazlíčka, protože někdy jsou rozdíly mezi malými a velkými plemeny. A když budete znát složení, tak stačí jen hledat, které jsou ty nejlepší pro vašeho pejska. Na internetu najdete mnoho značek a mělo by u nich být napsáno i složení, takže můžete pohodlně vyhledávat a když natrefíte na ty správné, tak si je můžete rovnou i objednat.

 

U výběru granulí by pro nás neměla být rozhodujícím aspektem cena, nýbrž kvalita. I když někdy se může stát, že se tyto dvě složky spojí a dostanete kvalitní potravu za skvělou cenu.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *