Mořské akvárium u vás doma

Mořské akvárium u vás doma

By: amassard

Skaláry, Závojnatky, Neonky nebo Bojovnice? Pokud si je chcete pořizovat, tak si uvědomte, jaké akvárium zvolit. Přesně tyto rybičky do mořského akvária nepatří!

Jaké rybičky do tohoto akvária zvolit?

Možností je spousta! Mohli by to být následující:

  • Mořský koník
  • Klaun Očkatý (Většinou ho budete znát lépe, jako Nema z oblíbeného animovaného pohádkového příběhu.)
  • Chobotnice
  • Kraby
  • Mořské hady

Mořských rybiček je opravdu mnoho druhů, a je jen na vás, jaký druh zvolíte.

Jaký je však rozdíl mezi mořským a sladkovodním akváriem?

Je to snadné! V mořském akváriu musí být slaná voda, proč? Pokud jste byli u moře tak to určitě víte. Mořská voda je velice slaná. Jistě se mezi vámi najde někdo, kdo se rybičkám věnuje, nebo se jim chce začít věnovat.

Pro vás, kteří si dali za cíl pořídit mořské akvárium plné barevných rybiček, tedy poradím, co si máte pořídit.  Pořiďte si jako první akvárium, volte raději větší, aby se rybičky cítili lépe. Do akvária si pořiďte osvětlení, je na vás jaké zvolíte. Může to být zářivkové osvětlení, nebo svícení výbojkami. Dále si vyberte nějaký hezký motiv zadní tapety, která vaše mořské akvárium ještě více zkrášlí a zpříjemní.

Proti škůdcům jsou výborné filtry, zařaďte je tedy také do seznamu. Jako dekoraci využijte různé kameny, mušle nebo sošky, fantazii se meze nekladou. Potom by bylo ještě vhodné: síťka, teploměr, hustoměr, topné těleso, přípravky na údržbu a proudové čerpadlo.

Existuje i sůl na výrobu slané vody, v akvaristice nebo na internetu jí určitě najdete. No, a pokud jste si tohle všechno pořídili, dejte tam rybičky.

Pokud jste začátečníci, pořiďte si knížku o mořských akváriích, abyste byli na vše připravení. Dejte si pozor! Všechny mořské rybička však nemají stejně životní podmínky. Pozorně si prostudujte, jak by mělo vypadat akvárium pro vašeho mořského živočicha, kterého si chcete pořídit.

Jaká bude vaše rutina?

Každý den si zkontrolujte vaše živočichy, člověk nikdy neví. Nezapomeňte je každý den krmit. Po týdnu by bylo vhodné, abyste vyčistili filtr a skla. Až se budete chystat na výměnu vody, chystejte si jí už pár dní předem (3-4 dny). Měnit filtrační náplně stačí až po půl roce, ale nezapomeňte na to! A zhruba po roce by bylo vhodné vyměnit i žárovky.

Doufám, že vám tento článek nějak pomohl. Tak a teď vám už jen popřeju, aby vaše mořské akvárium bylo přesně takové, jaké si představujete a aby vás rybičky uklidňovali od stresu. Tak jen do toho!

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *