Jak se starat o papouška – první část

Jak se starat o papouška – první část

Nejlepší cesta jak si pořídit skvělého kamaráda, je pořídit si papouška. Připravte se ale na to, že papoušci potřebují hodně péče a nepatří k nejjednodušším domácím mazlíčkům. Za to ho ale, budete moci naučit mluvit a papoušek se stane výborným společníkem pro celou rodinu. Jeho veselé barvy rozjasní váš domov.

Autor obrázku: William Warby

Klec:

Papoušek potřebuje klec, takže budete muset koupit takovou, která bude dostatečně velká, aby měl dostatek prostoru rozevřít svá křídla v plném rozsahu. Měla by být vyrobena nejlépe z drátu, aby ji papoušek neprokousal. Ujistěte se, že dveře jsou dostatečně velké, aby se do nich vešel, a také zajistěte, aby dveře nešli otevřít zevnitř.

Papoušci jsou velmi inteligentní, takže budete muset použít sofistikovaný způsob zavíracího mechanismu, na který nebude moci přijít. Nezapomeňte, že ve větší kleci se bude papoušek cítit šťastnější.

Hračky:

Papoušci si rádi hrají, proto jim pořiďte nějaké hračky, jako je zrcadlo, houpačku a hračku co vydává nějaký zvuk. Ujistěte se, že hračky nejsou škodlivé nebo nebezpečné, pokud je bude mít tendenci ohlodat.

Podestýlka:

Spodek klece musí být zaplněn buď natrhaným papírem nebo pilinami, slámou nebo pískem. Písek je nejvhodnější, protože papoušek z něj může získat nějaké minerály a zároveň si o něj může brousit svůj zobák.

Autor obrázku: Sinead Friel

Čištění:

Čistěte klec velmi pečlivě alespoň jednou za tři měsíce. Je potřeba umýt celou klec, i jednotlivé kovové mříže a spodek klece. Je potřeba je pořádně opláchnout, umýt jemným saponátem a také vydezinfikovat. Alespoň dvakrát do týdne ukliďte papouškův trus a vyčistěte misky s vodou a krmením. Papoušci nemají rádi špinavé prostředí a jeho životní cyklus se zkrátí, pokud bude žít v nepořádku.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *