Obojek proti štěkání, znáte ho?

Obojek proti štěkání

Znáte ten pocit, když nemůžete usnout, protože stále slyšíte štěkot vašeho psa? Nevíte si rady, jak zvíře utišit, ale zároveň byste ho nevyhnali ven? Pak tu máme pro vás jedinečné řešení.

Jak obojek proti štěkání funguje?

Autor obrázku: EmmyMik

Na první pohled vidíte klasický obojek, na kterém je připevněna krabička. Obojek proti štěkání obsahuje tu krabičku právě proto, aby zareagovala, když se váš pes rozhodne štěkat. Jde o princip, který zaznamenává kmitání psího hrtanu, který se chystá štěkat. Když krabička ucítí, že se hrtan chvěje, vyvolá psovi impulsy, které ho potrestají a ten si rozmyslí, zda bude štěkat. Samozřejmě, že nejde o tak silné impulsy, aby zvíře jakkoliv nemohly poranit, ale pouze zastrašit.

Proč obojek proti štěkání psovi pořídit?

Jsou situace, kdy váš pes vytrvale štěká a vám to štěkání začne vadit. Zejména v noci, když se snažíte usnout, popřípadě, když bydlíte v panelovém domu či v domu, kde je více rodin a štěkot psa může rušit více lidí, než vás samotné. Také jsou lidé, kteří si své domácí mazlíčky berou sebou na dovolenou. A pokud pes začne štěkat v autě či v autobusu může to být nebezpečné, protože řidič se lekne a může trhnout volantem a tím způsobit nějakou nehodu. Proto je lepší a jistější psa utišit obojkem proti štěkání.

Jak si vybrat správný obojek?

Tak jako mezi klasickými obojky i mezi obojky proti štěkání je velký výběr. Avšak vybrat si ten správný, nebude tak složité, protože potřebujete, aby obojek odpovídal objemu krku a aby výše impulsů byla přiměřená vašemu psovi. Impulsy musí být takové, aby velký pes pocítil, ale zároveň aby pro něj nebyly příliš silné a podobně.

Na trhu existují i takové obojky, na kterých lze výše impulsů regulovat na několik úrovní. A také pokud máte strach o svého pejska, existuje další varianta, která nabízí možnost uklidnit psa díky vašemu hlasu. Z krabičky nepůjdou žádné impulsy, ale pes uslyší pouze nahrávku vašeho hlasu, který do krabičky namluvíte.

Jaké jsou nevýhody tohoto obojku?

Samozřejmě, že obojek proti štěkání má spoustu výhod. Díky tomu, že je založený na kmitání hrtanu, tak štěkání jiného psa nemůže ublížit vašemu psovi a podobně.

Ale také má jednu nevýhodu a to je to, že pro psa je štěkot naprosto přirozeným projevem. Tak jako člověk mluví, pes štěká, takže by pes neměl mít obojek na krku po celý den. Možná je dobré dát mu jej přes noc, aby nerušil, ale také bychom neměli měnit žádné přirozené návyky tohoto zvířete.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *