Zvíře jako vánoční dárek

By: Tony Alter

Zvíře jako vánoční dárek

Vzpomeňme si, když nám bylo šest nebo sedm let a blížili se Vánoce. K Ježíškovi se posílalo spousta přání s různými prosbami, ale několik dárků se často opakovalo. Když zapomeneme na hračky, jsou to jednoznačně domácí mazlíčci, kteří leží v srdci dětí. Každé doufá, že jednoho z nich Ježíšek zanese právě k nim, nehledě na to, že s tím rodiče nesouhlasí.

Ale rodiče často dobře vědí, proč nesouhlasí. Pomineme-li alergie, jde tu hlavně o prostor a čas. Velká zvířata mohou dobře prospívat jen s velkým životním prostorem. Zavřít je do malého bytu nepřipadá v úvahu. U malých mazlíčků jako jsou křečci, morčata nebo králíci není problém s prostorem, ale s časem, který jim budeme věnovat na uklízení, hygienu či případná vyšetření. Pokud je tedy zvířecí kamarád přání pouze dítěte v předškolním věku, nemůžeme očekávat, že bude plnit všechny povinnosti s velkým nadšením déle než týden.

Zvíře jako vánoční dárek není vyřazeno ani pro dospělého člověka. Když jsme si jisti, že má daný člověk čas i prostředky udělat vše pro spokojenost zvířete, tak proč takový dárek neobstarat?

Poslední možností je koupě zvířete staršímu člověku, který nerad tráví celé dny osamělý. Přesto, že si taková osoba nemusí být jistá, zda mu dokáže věnovat patřičnou péči, se v mnoha případech takový pokus osvědčil. Domácí mazlíček k majiteli, který na něj má hodně času, rychle přilne a stává se z nich nerozlučná dvojice. A tak, když pečlivě zvážíte všechna pro i proti, nemusíte se koupi takového dárku vůbec obávat.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *