Kočičí útulek

Kočičí útulek

Kočičí útulek je instituce, která se stará o kočky, které nemají domov. Lidé, kteří v útulku pracují, se snaží těmto kočičkám co nejvíce zpříjemnit život a najít jim nové majitele.

By: Moyan Brenn

Do útulku se kočky mohou dostat různě. Může je zde přivést policie, mohou je zde donést lidé, kteří kočičku náhodou najdou, i lidé, kteří se o svou kočku už dále nemohou starat. Často se do útulku dostanou kočky, i koťátka, které jsou nějak zraněné. Útulky se jim snaží zajistit veškerou možnou péči, avšak takovýchto kočiček je hodně, a peněz málo.

Veterinární vyšetření, operace, krmení, pelíšky, hračky, záchůdky… To vše něco stojí. Proto je důležité kočičí útulky podporovat. Je možné útulkům zasílat finanční příspěvky na fungování, či poslat materiální dárky pro kočky, jako třeba krmivo, pelíšky atd. Také existuje možnost dočasné adopce. Kočičku máte u sebe jen na určitou dobu, dokud ji někdo neadoptuje. Nejvíce ale útulkům pomůžete tím, že u vás některý z jejich svěřenců najde nový, láskyplný domov.

Adoptovat kočičku z útulku není vůbec těžké. Stačí, když dokážete, že můžete poskytnout kočce domov, ve kterém se bude cítit dobře, a ve kterém nebude nijak strádat.

Pokud nemáte možnost si kočičku adoptovat, některé útulky poskytují tzv. virtuální adopci. Ta funguje tak, že po dobu co je kočka v útulku, přispíváte libovolnou částkou na její péči. Tato možnost je skvělá pro lidi, kteří by chtěli kočičkám pomoct, avšak sami si je vzít domů z různých důvodů nemohou.

Bohužel, většina lidí, kteří si chtějí pořídit kočku, raději koupí koťátko, než aby pomohli starším kočičkám z útulku. Je pochopitelné, že si každý chce užít svého mazlíčka už od mala. Potom ale starší kočky zůstávají v útulcích, kde je nemožné, aby dostali veškerou lásku, kterou potřebují.

Proto, pokud máte v plánu koupit si kočičku, zkuste se první podívat do některého kočičího útulku. Je téměř jisté, že se do některé z těchto opuštěných, němých tváří na první pohled zamilujete. A věřte, že kočka z útulku vám bude velice vděčná za to, že dostala druhou šanci k tomu žít láskyplný život.

Rate this post

One thought on “Kočičí útulek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *