Granule pro kočky aneb čím krmit a nekrmit

Granule pro kočky aneb čím krmit a nekrmit

By: Kārlis Dambrāns

V první řadě si řekneme, že kočka je převážně masožravec a podle toho vypadá i její zažívací systém. Je úplně jiný, než u psů. Kočky, které nežijí v přírodě, mají sklon jíst častěji, ale jakou stravu zvolit abychom jim neublížili? Rozhodně své kočce nedávejte lidskou stravu. Ta se pro ni nehodí. Možná, že si teď všichni říkáte:„Ale já občas své kočce dám nějaké ty zbytky od oběda…“ Opravdu pozor na to! Lidská strava může vaší kočce spíše ublížit, než ji potěšit. Vyloženě jedovatá je pro kočky čokoláda, česnek a také hroznové víno.

Podle toho volte stravu, která je určená přímo pro ně. Máte na výběr ze dvou možností – granule či masové konzervy.

Granule

Pokud se rozhodnete Vašemu mazlíčkovi kupovat granule, dávejte přednost těm, které jsou balené v uzavřených pytlících. Na nich si můžete přečíst složení, takže budete vědět, co své kočce podáváte. Na rozdíl od vážených granulí ze zverimexů. Možná na oko vypadají dobře, ale víme ve skutečnosti co v nich všechno je. Proto doporučujeme raději granule balené. V současné době je na našem trhu k dostání velké množství těchto výrobku, takže máte opravdu z čeho vybírat.

Výhody granulí

  1. Příjemná vůně. Co si budeme povídat. Každý máme rád, když naše jídlo příjemně voní. To je přece první dojem a to se o některých konzervách říci nedá, obzvláště o těch nekvalitních.
  2. Granule v sobě mají spoustu živin a vitamínů např. pro krásnou srst, zdravé zuby apod., takže už nemusíte Vaší kočce dávat nic jiného.
  3. Tento druh krmiva se nekazí jako například masové konzervy.

Závěr

Obecně platí pravidlo – je dobré najít si jednu oblíbenou značku krmiva a u té zůstat. Časté střídání může přivést zažívací problémy a obzvláště, pokud Vaší kočičce chutná to, na co je zvyklá. Proč tedy kupovat jiné.

A pamatujte si, že to co kočky oceňují na lidech, není podávání potravy, které používají za samozřejmost, ale to, že je s nimi někdy zábava.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *