Daruji štěně 2014

Daruji štěně 2014

By: Bev Sykes

Čtyřicet jedna procent obyvatel České republiky vlastní psa. A tento počet stále narůstá. Nikdo nechce být uzavřený doma sám a tak si lidé pořídí psího přítele.

Jaké plemena byla nabízena v roce 2014?

Samozřejmě, že si téměř vždy můžete zakoupit jakékoliv plemeno, protože pes se nevybírá podle módy, ale podle toho, jak vám dané plemeno vyhovuje. Je pravdou, že ne vždy se lze řídit pouze charakterem, přece jenom je pes takový, jak si ho vychováte. V daném roce se více prodávala malá plemena – jako například Yorkšírský teriér či Čivava, které bývají oblíbenými malými plemeny.

Proč lidé volí menší psy?

Většina lidí dá přednost malým psům, aby ho mohli chovat uvnitř domu. Je jednodušší mít v panelovém domě malého psa, než velkou dogu, avšak jsou i takoví lidé, kteří žijí v jedné domácnosti s velkým psem, jde o zvyk a o způsob vychování psa.

Jaké jsou výhody větších plemen?

O výhodách jako takových nelze mluvit, protože každé plemeno je jiné a každé má své výhody i nevýhody, ať už jde o malého či velkého psa. Pravdou je, že lidé si velké psy pořizují jako hlídače, přece jenom vidí větší ochranu u mohutného psa s hlubokým štěkotem, než při Čivavě.

Které plemeno bylo v roce 2014 nejvíce nabízeno?

Nejen v roce 2014, ale i v jiných letech se nejvíce nabízejí kříženci. Jednak je snadná cesta se k nim dostat a jednak bývají levnější. Přesto všechno lidé dávají přednost čistému plemeni a dokonce se shání po psech, kteří mají papíry.

Které další plemena se v roce 2014 nabízely?

Lze říct, že sehnat lze jakékoliv plemeno, ale mezi ty častější patří třeba Německý ovčák, Zlatý retrívr, Dobrman, Jezevčík a spousty dalších.

V jaké ceně se pohyboval prodej psů v 2014?

Samozřejmě, že záleží na tom, o jaké plemeno jde. A také je peněžní rozdíl, dokonce někdy poměrně vysoký, v tom zda chcete psa s papíry či bez nich.

A samozřejmě už naleznete nejen prodeje štěňat v minulém roce, ale i v tom letošním a sami můžete porovnat, jaké plemeno je pro vás to nejlepší.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *