Labrador – štěně, které si zamilujete

Autor obrázku: Mike Spasoff

Labrador – štěně, které si zamilujete

Milujete ty reklamy, ve kterých vystupuje štěně labradora a je naprosto k sežrání a tak jste se rozhodli, že si jednoho takového také domů pořídíte?

Labrador je nádherné plemeno, které může mít pískovou, černou, nebo hnědou barvu. Štěňátko labradora je sice maličké, ale nebude to dlouho trvat a z malého štěňátka doma budete mít pořádného chlupáče.

Předkem labradorů je novofundlandský pes. Labradoři jsou mohutní a robusní. Mají silný a také hluboký hrudník a mohutnou hlavu. Jedná se však o naprosto mírumilovné psy. Labrador je bystrý a oddaný svému pánovi. Díky tomu, že se velmi dobře cvičí, bývá využíván ke spolupráci s postiženými a nevidomými lidmi. Velmi rád a s velkou radostí plní povely.

Skvělý společník

Labrador je skvělý společník, který má výborný čich a velice dobře plave. Pokud půjdete s labradorem na procházku, neunikne mu žádný potok, jezírko, rybník, ale bohužel ani kaluž, protože labrador skutečně vodu miluje.

Je to pes společenský a slepecký a to hlavně proto, že se velmi snadno cvičí. Svou asistencí tedy poskytuje pomoc slepcům. Dokáže i takové věci jako otvírat dveře, nebo sundavat oblečení, podat telefon a mnohé další.

Na co se skutečně labrador nehodí je na hlídání. Je tak mazlivý a milý, že z něj nejde vůbec žádný strach a jen těžko by labrador dokázal někoho zastrašit.

 

Budete-li mít labradora od štěněte, pak si jej snadno vycvičíte a naučíte jej povelům. Je to rozhodně rasa, která je velmi vhodná k dětem, protože jim neublíží. Labradoři mají krátkou a hustou srst, kdy je pod srstí jemný mastný film, který jim umožňuje kamarádit se s vodou a koupat se i v zimě. Labrator je velmi populární pes. Potřebuje ale hodně pohybu a je neúnavný. Neustále touží aportovat a běhat, dovádět a skákat a proto se hodí spíše pro toho, kdo denně tráví venku hodně času, nebo kdo má vlastní dům se zahradou, po které může tento pejsek hodně dovádět a běhat.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *