Našim mohutným mazlíčkem je mainská mývalí kočka

Kočky jsou krásným a přítulným mazlíčkem. Ovšem na světě existuje neuvěřitelné množství druhů a plemen, tak je velice těžké najít si toho správného kamaráda. Pokud nechcete žádnou malou chudinku, ale pořádnou kočku či kocoura, tak si pořiďte mainskou mývalí kočku.

Plemeno, které poznáte

Mainskou mývalí kočičku si jen tak snadno nesplete, protože existuje jen pár druhů, které jsou takto výrazné. Díky její stavbě kostí, které jsou velice pevné a obalené tvrdým svalstvem a robustním hrudníkem, se jedná o opravdu mohutné plemeno. Takže budete mít doma krásně velkou a zdravou kamarádku. Ovšem pokud si vyberete kocoura, tak budete mít ještě většího kamaráda, protože u tohoto plemene je znatelný rozdíl mezi pohlavím. Zatímco kocouři váhu připomínají malé dítě, kočky jsou trošku menší nejen váhou, ale také její stavba těla je méně výrazná, ale i přesto jsou kočky dost mohutné, oproti jiným jemným plemenům.

Co si sebou přinesu, když se rozhodnu pro tuto kočičku?

Pokud přemýšlíte, že toto plemeno by mohlo zpříjemnit tu vaši domácnost, tak byste měli vědět i to, co vás s touto kočičkou čeká. Mainská mývalí kočka je velice přátelská a to nejen k lidem, ale dokonce i k menším dětem, na které je mnoho koček háklivé, ale také se dobře snášejí s jinými zvířaty. Takže pokud máte doma nějakou menší farmu, tak je právě toto plemeno tím vhodným. Kromě toho, že je tato kočička mazlivá, tak je také velice hravá, což je pro aktivního chovatele jedině dobře, protože bude s vámi chtít strávit jakoukoliv aktivní chvilku. A její aktivita a hravost, které z ní dělají roztomilou kočičku, vás bude doprovázet stále, protože je to vlastnost, s kterou tato kočka i umírá.

Jaká barvička ladí k mému interiéru?

Někteří si volí kočku i podle barvy, protože se jim třeba nudné šedé odstíny nelíbí a chtějí raději něco pestřejšího. Velkou výhodou tohoto plemene je právě jeho barevná rozmanitost, protože zde najdete téměř jakoukoliv barvu. Můžete si domů vzít koťátko, jak šedé, tak bílé, černé, ale také krémové či zlaté. Škála je opravdu rozmanitá. Avšak oblíbeným doplňkem koťátka je když má bílý límeček.

A jak se o tak speciálního kamaráda máme starat?

I když je mainská mývalí kočka výjimečným plemenem, tak žádnou speciální péči nevyžadují. Stačí, když jim poskytnete tolik času a péče, jako kterémukoliv jinému mazlíčku. Avšak pokud jí chcete do bytu, měli byste jí dopřát aspoň jednou za čas kvalitní venkovní výběh, kde by mohla být pořádně aktivní. Co se týče její srsti je velice jemná a dlouhá, proto si také vyžaduje občas vyčesat, ovšem jinak nepotřebuje žádný čas navíc.

Krásné a velké plemeno kočky působí dominantní dojmem, ale ve skutečnosti si domů přivezete správného a mazlivého kamaráda.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *