Jak na výběr psí boudy

Každý chceme bydlet pohodlně a mít se dobře. K tomu potřebujeme to správné sídlo. Dopřejte to také svému pejskovi a pořiďte mu správnou psí boudu. Výběr je podmíněn několika faktory. Jak na to vám poradíme v tomto článku.

Psí bouda jako ochrana před nepřízní počasí

Není složité odvodit, co bude hlavním účelem psí boudy. Ochrana před deštěm, větrem a dalším nepříznivým počasím je hlavní účel, který psí bouda musí splnit. Stává se útočištěm pro všechny psy, kteří mají vstup do domu zakázaný a zůstávají venku víceméně po celý rok bez ohledu na počasí. Vhodný výběr pomůže zajistit pejskovi dostatečné pohodlí a hlavně možnost přístřešku i při opravdu špatných podmínkách. Pořízení boudy umožní psovi chránit se před deštěm, což může být prevence proti nachlazení či jiným zdravotním problémům.

Dostatečné rozměry

Je jasné, že velcí psi se nevejdou do boudy vytvořené pro malá plemena. Při výběru je tedy nesmírně důležité sledovat rozměry, které by měly odpovídat velikosti psa a zároveň ponechávat volný prostor pro jeho přirozený pohyb uvnitř. Bouda pro psa má mít pořádnou střechu a otvor, kam se pes bez problému protáhne. Vnitřní prostor by měl být trochu větší, aby se v něm pes mohl libovolně otáček a pohybovat. Pokud si nevíte rady, nechte si poradit od odborníků, kteří vám doporučí vhodné rozměry právě pro vašeho psa.

Kvalitní materiál a zpracování

Aby byly zajištěny všechny vlastnosti, kvůli kterým páníčkové pořizují pro své psy boudy, musí být vyrobeny z kvalitního materiálu se správným zpracováním. Základ tvoří pevná odolná střecha a bytelné stěny, přes které neprofoukne vítr. Dřevo by mělo být lakované bez vyčuhujících šroubů a hřebíků. Konstrukce by celkově měla být zbavena nebezpečných prvků s rizikem poranění psa. Nejvhodnější jsou právě dřevěné boudy díky přírodnímu materiálu s požadovanými vlastnostmi.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *