Kočičí škrabadlo ochrání váš nábytek

Máte doma kočičku? Pak byste jí měli pořídit speciální škrabadlo. Pokud tedy nechcete, aby si své drápky brousila na vašem nábytku.

Kočky se coby domácí mazlíčci stále těší velké popularitě. Jsou čistotné a ne moc náročné. Nevyžadují pravidelné venčení a dokážou se samy zabavit. K tomu jsou chytré a na člověka mají přímo blahodárný vliv. Nejvíce si asi užíváme jejich předení. Víte, že jeho frekvence uklidňuje, pomáhá od depresí, a dokonce snižuje krevní tlak? Ne nadarmo se osamělým starým lidem doporučuje, aby si pořídili kočku. A nejenom jim.

Poškrábaný nábytek?

Ovšem i krásná kočička s tím nejsametovějším kožíškem a nejpronikavějšíma očima může napáchat pěknou neplechu. Jedním z nejčastějších kočičích nešvarů je broušení drápků o nábytek. Kočičku za to netrestejte – ona význam trestu stejně nechápe. A drápky si, protože jí pravidelně dorůstají, obrušovat musí. Dobrou zprávou je, že pokud jí pořídíte speciální škrabadlo pro kočky, nebude si vašeho nábytku všímat.

Jaké vybrat?

Současná nabídka trhu je opravdu bohatá a to, jaké škrabadlo své kočičce pořídíte, z velké části závisí na tom, kolik do ní budete chtít investovat. Zatímco klasické válcové škrabadlo vás vyjde na pár set korun, za sofistikované patrové škrabadlo můžete dát i přes deset tisíc.

Malé a skladné, či rozložité?

Dále byste si měli uvědomit, kolik místa v bytě jste ochotni pro kočičí škrabadlo oželet. Jsou totiž škrabadla a škrabadla. Kočičí škrabadlo můžete mít buď malé a skladné, ale i rozložitější, popřípadě patrové. Takové vám zabere i celý roh místnosti.

Větší škrabadlo pro více koček

Při výběru škrabadla také hraje roli skutečnost, kolik kočiček na něm bude „řádit“. Zatímco jedna kočička si vystačí se škrabadlem střední velikosti, pokud sdílíte domácnost s více kočičkami, zvažte pořízení většího patrového škrabadla s pelíšky a závěsnými hračkami. Rájem pro kočky v pravém slova smyslu pak je škrábací kočičí strom. Věřte, že veškeré investice vaše kočičky náležitě ocení.

Škrábací podložka a rohové škrabadlo

Zápasíte-li s prostorem a stojací škrabadlo si z prostorových důvodů nemůžete dovolit, pořiďte si speciální škrábací podložku, kterou jednoduše položíte na zem. Praktická jsou i škrabadla rohová, jež zase můžete jednoduše upevníte na roh zdi.


 

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *