Vyznáte se v krmivu pro psy?

Správná strava je pro zdravý život psa podstatná. Dodává mu celou škálu živin, které ho udrží v dobré kondici. Kvalita krmiva se též projevuje na celkovém vzhledu psa. Optimálně živený pes má lesklou hustou srst, bílý chrup bez zubního kamene a netrápí ho žádné zažívací potíže.

Druh krmiva určuje věk psa

V dnešní době snad už každý ví, že svého čtyřnohého miláčka nemůže krmit jakýmikoliv granulemi. Proto čerstvě odstavená štěňátka až do cca 1 roku dostávají speciální krmivo, které podporuje jejich správný vývoj. V dospělosti podávejte granule pro psy dle chuti, ale též podle rasy. K dostání jsou různé velikosti granulí, aby je pes bez problémů zkonzumoval. Co se týká seniorského věku, zde se opět vyplatí pořídit odpovídající krmivo, které nezatěžuje trávicí systém.

Měly by se podávat pouze granule?

Krmivo pro psy lze zakoupit v podobě nejoblíbenějších granulí nebo masových konzerv, či psovi můžete připravovat krmení doma. Jaká jsou pro a proti? Tzv. suché krmivo se snadno dávkuje i skladuje, ovšem je třeba pečlivě dbát na jeho složení. Rozhodně by vás mělo zajímat, jaký podíl masa obsahuje. Mokré krmivo ve formě konzerv psi vítají, neboť je mnohem aromatičtější než běžné granule. Zde je ovšem třeba hlídat dávkování, aby nedocházelo k obezitě. Psi rovněž mají větší sklon ke vzniku zubního kamene. Vlastní krmivo je určitě nejlepší, co se do kvality surovin týče. V jeho neprospěch ale hovoří časová a finanční náročnost.

Jak často krmit?

V každém případě byste se měli držet pravidelnosti a přesně odměřených dávek. U dospělého psa se zpravidla krmná dávka rozděluje na několik částí, krmí se 1-3× denně. Co se týká dávkování, to je vždy uvedeno na obalu krmiva. Kde krmivo zakoupíte nejvýhodněji? Levné granule pro psy, stejně tak jako konzervy a další pamlsky, pořídíte za velmi příznivé ceny na Fera24.cz.

5/5 - (2 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *