Jakého pořídit domácího mazlíčka?

Domácí mazlíčci vnášejí do domova radost a předávají nám svou pozitivní energii. Děti se učí o ně pečovat a nedají na ně dopustit. Domácí zvířátko se stává právoplatným členem rodiny a nezřídka ho bereme i s sebou na dovolenou. Jaký mazlíček je vhodný do vaší rodiny, co byste si měli ujasnit před jeho koupí a na co byste se měli připravit?

Jakého si pořídit domácího mazlíčka?

Některá zvířátka se hodí spíše pro pokročilé chovatele, jiná i pro začínající. Pokud nemáte dostatek zkušeností, zajděte do zverimexu a poraďte se s obsluhou. Mezi nenáročné mazlíčky patří morče, křeček, rybičky, králík, myš, africký šnek, hmyz i suchozemská želva. Jestliže si přejete větší zvířátko, ideální jsou vykastrované kočky. Obávat se nemusíte ani psů s klidnou a rodinnou povahou.

Co si uvědomit, než si koupíte domácího mazlíčka?

Zvířátko vyžaduje péči a pozornost, aby se necítilo osamoceno. Odpovězte si, zda skutečně po domácím mazlíčkovi toužíte nebo jen chcete splnit přání vašich dětí. Většina péče stejně bude na vás a měli byste si na ni vyhradit každý den čas. Než domácího mazlíčka domu přivedete, zjistěte, jestli někdo není alergický na chlupy. V neposlední řadě si spočítejte, na kolik peněz vás mazlíček měsíčně vyjde. Ujasněte si, kdo se o mazlíčka postará, až budete v práci, až odjedete na víkend pryč nebo až vezmete rodinu na dovolenou. Zvířátku mnohdy musíte přizpůsobit i své aktivity, zejména když máte temperamentního psa.

Jaký domácí mazlíček je ideální pro děti?

Každé dítě si snad někdy přálo vlastní zvířátko. Dopředu ale nevíte, na kolik si k němu vytvoří citovou vazbu a jestli se o něj bude chtít dlouhodobě starat. Pokud si dítě vybuduje k domácímu mazlíčkovi hlubší citovou vazbu, naučí se rychleji mluvit a bude se mu svěřovat se svými pocity a problémy. Vhodným zvířátkem pro dítě je křeček, morče, osmák, potkan nebo jiný hlodavec. Větším dětem, které mají s domácími mazlíčky nějaké zkušenosti, uděláte radost pejskem. Ten se na rozdíl od hlodavců dožívá mnohonásobně vyššího věku a je nutné s tím počítat.

Lásku ke zvířátkům lze vyjádřit několika způsoby – i oblečením!

Lásku k domácím mazlíčkům můžete vyjádřit mnoha způsoby. Zejména majitelé psů si budují ke zvířeti silnou citovou vazbu. Pokud máte ve svém blízkém okolí někoho takového, potěšte ho  , například s jezevčíkem, čivavou nebo ovčákem. Můžete se obrátit na výrobce a požádat ho o výrobu trička s vlastním potiskem. Stejnou měrou ocení milovníci zvířat vtipná trička s originálním potiskem, na kterých dominují domácí mazlíčci s vtipnými nápisy. Kdo má smysl pro humor, tomu taková trička vykouzlí široký úsměv na tváři.

Domácí mazlíčky si zamilují nejen vaše děti, ale i vy. Nejoblíbenější jsou stále psi a kočky, ale pro začínající chovatele jsou ideální menší zvířátka, která nevyžadují takovou pozornost. Jejich nevýhodou je ale to, že se nedožívají takového věku jako psi a kočky.

 

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *