Fretka

Fretka

Autor obrázku: Sonja

Krásné zvíře, které je mnohými lidmi s předsudky stále odsuzováno. Je to však velice hravý a věrný společník, se kterým si užijete spoustu legrace. Fretka není zvíře pro každého, není to vhodné zvířátko k dětem, obzvláště protože pokud pobíhá po bytě, musíte být stále ve střehu. Už proto, že dokáže při svých hrách pořádně kousnout.

Fretečka většinu času prospí, a proto potřebuje každý den vybít přebytečnou energii a to 2-3hodiny denně. Tyto zvířátka milují a potřebují změnu, takže je dobré poskytnout jim často nové hračky a věnovat jim spoustu pozornosti, za kterou se Vám bohatě odvděčí.

Ideální majitel fretky:

1. Je ochotný přizpůsobit své bydlení, jsou velmi zvědavé a všude vlezou, je tedy nutné zajistit, aby nedošlo k jejich zranění, nebo útěku.

2. Má dost času se fretce věnovat.

Autor obrázku: Jessi Swick

3. Nevadí mu po fretce uklízet, ať už jde o záchodek, o voliéru, nebo o věci, které fretky moc rády neustále přemisťují. Nesmíte se divit, když najdete klíče od auta pod pohovkou, nebo vaše ponožky v pelíšku. Moc rády vyhrabávají odpadky z koše, drásají koberce, nebo vyhrabávají hlínu z květináčů – to je nelze odnaučit, protože je to pudová záležitost, lze se jen snažit tomu předcházet.

4. Počítá s tím, že pořízení fretky není levná záležitost, je nutné pořídit voliéru, pelíšky do kterých se moc rády zavrtávají, hračky. Nutné jsou i pravidelné návštěvy veterináře a kvalitní strava uzpůsobená jejich životnímu stylu.

5. V neposlední ředě se musí smířit s tím, že fretky na sebe často upozorňují kousnutím, například do palce u nohy a s jejich typickým zápachem, který spoustě lidem vadí.

Pokud se i přes to pro toto milé zvířátko rozhodnete, bude Vám milým společníkem, se kterým se rozhodně nebudete nudit. Ohromí Vás svým chováním a nesmírnou inteligencí.

4.7/5 - (7 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *