Britská krátkosrstá kočka

Britská krátkosrstá kočka

By: jans canon

Tento druh kočky se vyšlechtil ve Velké Británii kolem roku 1900. Vyšlechtěna byla křížením domácích krátkosrstých koček s velkým tělem a a perských koček. Její úplně první zbarvení bylo modré. Britská krátkosrstá kočka je jednou z nejoblíbenějších čistokrevných chovaných koček.

Povaha

Obecně je o těchto kočičkách známo, že jsou velmi milé a hodné. Když jsou ještě malé, mají velkou chuť si hrát. Jako jedny z mála koček jsou schopny snášet i ostatní zvířata v domě. I když většinu času tráví spánkem, sami si umí najít nějakou hravou aktivitu, která je umí na dlouhou dobu zabavit. Jsou velmi klidné a mazlivé, a tak se staly velmi oblíbené hlavně u starších lidí.

Popis

Jedná se o poměrně velkou kočku. Váží 4 – 8 kg. Má velké kulaté oči. Její tělo bývá mohutné až zavalité. Co se týče srsti, má ji jemnou a hebkou. Zbarvení bývá různé. Nejčastěji se však vyskytují barvy jako jsou černá, šedá, čokoládová, lila nebo třeba krémová.

Péče

Srst Britské krátkosrsté kočky by se měl jednou až dvakrát týden kartáčovat. (Doporučuje se v období línání odstraňovat odumřelou srst častěji) Proti přerostlým drápkům můžete koupit obyčejné škrabadlo. (Dostání v každém zvermixu. Cena záleží na velikosti) Dále pokud drápky při zatažení nevyčnívají, nemusí se stříhat. V opačném případě by se stříhat měli. (Nejčastěji drápky stříhají veterináři, je možné je ale speciálními nůžkami ostříhat sám doma)

Zajímavosti a cena

Za tu největší zajímavost u Britských krátkosrstých koček je, že většina koček tohoto plemena má krevní skupinu B. Cena jedné kočky je většinou od 5 000 Kč do 12 500 Kč. Záleží pak tedy na Vás, zda-li jste ochotní za tuto kočičku zaplatit tyto peníze.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *