Baron

Baron

Baron je pes našeho souseda, je to bernardýn. A jak je známo, tak každý bernardýn je takové uslintané „tele“ nehrozně veliký, pořád žere a vypadá mile. Samozřejmě je vše o výchově. A pravděpodobně nějaká negativní výchova dopadla i na tohoto psa, protože všechny milé vlastnosti ztratil.

Autor obrázku: Brad.K

Náš soused měl na víkend malé dítě na hlídání. A jak je známo, každé dítě si rádo hraje a jako malé neví, co může a nemůže. A zvlášť toto dítě, protože je velmi hyperaktivní. Bylo samo venku a Baron byl puštěný. Tak malý si začal s ním hrát. Problém byl v tom, že si vzal klacek a začal do toho psa tím klackem rýpat. Psa to otravovalo a začal vrčet, ale malé dítě nepřestalo a dál rýpal do psa. Po chvilce si to pes nenechal líbit a tomu malému dítěti prokousl nos.

Samozřejmě, že soused neměl nechat malé dítě samotné venku s takovým velkým psem, zvláště když ten pes to dítě neznal a není na něj zvyklý. A také to nebyl jediná jeho nepříjemná situace.

Toho psa má každý všeobecně zapamatovaného jako zákeřného, protože pokousal nejednoho člověka. A navíc, vždy když šel člověk za plot, se pes zprvu zdál naprosto v pohodě. Zaštěkal, ale pustil člověka dovnitř. Ale v momentě, když je člověk k tomu psu zády, tak on zaútočí a kousne ho do hýždí.

Nevím, proč to ten pes dělá, jestli to má nějak v sobě vžité. Ale soused ho určitě nijak netýrá. Je pravdou, že mu moc času nevěnuje, ale dává mu najíst, napít, má volný výběh, kdykoliv chce.

Jinak si myslím, že bernardýn je takové milé, hravé plemeno, co má rado děti. Jenom sousedův Baron je asi výjimkou.

Ale jako pes je Baron nádherný, dokonce se u souseda zastavili nějací lidé, aby se ho zeptali, odkud toho psa má. Zůstali se sousedem v kontaktu a zavolali mu, že si koupili psa od stejných lidí. A všechno v pohodě. Několikrát ho zvali, ať se jde na něj podívat. A vážně i na souseda jako cizího člověka vítal přívětivě. (ale za přítomnosti majitelů.) Bez nich je to hlídač, ale říkali, že neměli s ním žádný problém, co se týče, že by napadl nějakou osobu. A jsou s ním nadmíru spokojeni. Mají dvě malé děti, s kterými pes krásně vychází, hezky si spolu hrají.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *