Domácí mazlíčci

Domácí mazlíčci

Většina lidí má doma nějakého domácího mazlíčka, ať už je to pes, kočka nebo rybičky. Každé zvířátko, ale potřebuje dostatečnou péči a lásku, aby bylo zdravé a šťastné.

Autor obrázku: Nebbish1

Bohužel ne všichni lidé si zcela uvědomují, že se zvířátkem nejsou spojeny pouze radosti, ale také starosti, protože je na nás zcela závislé. Proto dříve než si pořídíme domácího mazlíčka, měli bychom vše důkladně zvážit a popřemýšlet o tom, zda na něj budeme mít dostatek času.

Úplně nejhorší, co bychom mohli udělat je, brát domácího mazlíčka jako výchovný dárek, tedy dát dětem zvířátko a předpokládat, že se o něj automaticky začnou starat.  Většinu dětí (hlavně těch malých) to sice zpočátku určitě bude bavit, ale časem to budou brát pouze jako nepříjemnou povinnost a stejně nakonec starost o něj zbyde na nás. Bohužel si to hodně lidí neuvědomuje a potom zjistí, že nemá dostatek času a vlastně ani chuť se o zvířátko starat. Proto se ho raději zbaví…

Autor obrázku: Dave Parker

V lepším případě ho dají do útulku, kde zvířátko, ale stejně trpí steskem. A v horším případě ho prostě nechají samotné v přírodě a odejdou. Což je ještě horší, protože zvířátko neví, co se děje, nechápe, proč se ocitlo samo někde, kde to vůbec nezná. A většinou to nepřežije

Každý by si nejdřív měl důkladně rozmyslet, zda opravdu chce mít domácího mazlíčka. Popřemýšlet o pozitivech, ale také negativech, ať už je to obětovaní volného času, peněz nebo závazek vůči malému tvorečkovi, který na nás bude zcela závislý.

Všechna tato negativa ale zastíní láska, kterou nás zvířátko zaručeně obdaří.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *