Strašilky jako domácí mazlíčci

Autor obrázku: Jason Sturner

Strašilky jako domácí mazlíčci

Strašilka je opravdu domácí mazlíček k pousmání, v leckterých domácnostech je to spíše moderní dekorace do bytu.

Vzhledem připomínají asi všechno možné, jen ne živého tvora. Leckdy vypadají jako kousek větvičky nebo okousané listí, kus kůry nebo malý proutek.

Příbytek strašilky

Strašilky chováme v zařízení zvané insektárium a mělo by být třikrát vyšší, než nejdelší jedinec aby se mohly svlékat. Na insektárium se nejlépe hodí lepené akvárium postavené na výšku, nebo různé umělohmotné nádoby nahoře zakryté punčochou.

Potrava

Strašilky jsou jedině býložravé. Živí se čerstvými listy, většina druhů žere převážně ostružiník. Pokud jsou ale listy hodně zahnědlé nebo dokonce uschlé, nepočítejte s tím, že je budou strašilky žrát, spíše je odmítnou.

Samozřejmě opět platí pravidlo, že nebudeme podávat ostružiníky, které rostou někde u rušné silnice nebo na místech, kde stříkají rostliny pesticidy.

Zajímavosti

Nejdelší hmyz tohoto druhu objevili vědci na Borneu dorostlého do délky lidské paže. Samostatné tělo měřené od hlavy po konec je dlouhé 37,5 cm. Jedinečná jsou i vajíčka nově popsané strašilky. Jsou vybavena křidélky, které jim umožňují šířit se větrem podobně jako semena některých rostlin.

Je to opravdu zajímavý tvor po všech směrech. Když jsem ho viděla poprvé, nevěřila jsem, že je to nějaký hmyz, nebo živý tvor. Byla jsem z toho tak zmatená, že jsem si myslela, že si dotyčný ze mne dělá srandu dokud se strašilka opravdu nepohnula a já na vlastní oči neviděla, že je živá. Nikdy jsem takhle vyhlížejícího a zajímavého tvora neviděla a do nedlouhé doby ani nevěděla, že něco takového vůbec existuje.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *