Morče ,,trochu jinak“, neboli skinny

Morče ,,trochu jinak“, neboli skinny

Při výběru domácího mazlíčka bychom si měli stanovit několik parametrů. Záleží kolik péče, času a tolerance chceme zvířátku věnovat.

Vhodným mazlíčkem, který obývá klec, a tudíž jej nemusíme venčit a bát se, že bude škrábat na dveře po našem odchodu, může být právě skinny morče. Pro někoho je to hlodavec, který je nevzhledný kvůli absenci srsti, ale pro někoho se může stát atraktivním a oblíbeným domácím mazlíčkem.

Všeobecně se traduje, že morčátka nejsou nikterak agresivní, a proto svou povahou patří mezi jedny z nejvhodnějších mazlíčků k dětem. Právě pro svůj netypický vzhled a svou nekonfliktní povahu, se stávají členy mnoha domácností s dětmi.

Péče o ně se v mnohém neliší od péče o dlouhosrsté morčátka. Majitelé však musí vzít v úvahu, že pro své holé tělo potřebují určitou teplotu, proto jsou vhodnější teplejší byty nebo vhodně zvolená ubikace. Také je potřeba dbát na ochranu před přímými slunečními paprsky, opět kvůli jejich kůži.

Pokud se morčeti dostává patřičné péče a časté potravy, na kterou si rádo potrpí, může se stát příjemnou součástí rodiny a volného času našich dětí.

A kde morčátko pořídit? Můžete ve zverimexu, ale mnoho zverimexů tato zvířátka nenabízí. Pokud budete chtít se skynym jezdit na výstavy, můžete si jej pořídit přímo z chovné stanice nebo od majitele, který chová morčata i s papíry.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *