Krmivo pro psy – 2. část

Krmivo pro psy – 2. část

Po první části článku o krmivu pro psy, je tady druhá část.

pzbasnik / Pixabay
  • PES DOSPĚLÝ

malé rasy (do 10kg) dospělost, zralost od 1. – 7./8. roku života

střední rasy (11-25 kg) dospělost, zralost od 1. – 7. roku života

velké rasy (26-44 kg) dospělost, zralost od 1,5 – 6. roku života

obrovské plemena (přes 45 kg) dospělost, zralost od 2 – 5/6 roku života

V tomhle období psího života je důležité přejít na jiné složení krmiva, již pro dospělé aktivní pejsky. Jak jsme si psali, vždy je potřeba něčeho méně, něčeho více, ale v podstatě platí pořád stejná pravidla, jako při výběru krmiva pro štěňata. Vyvážená a plnohodnotná strava.

  • PES SENIOR

malé rasy (do 10kg) nastupující stáří od 7./8. roku života

střední rasy (11-25 kg) nastupující stáří od 7. roku života

velké rasy (26-44 kg) nastupující stáří od 6. roku života

obrovské plemena (přes 45 kg) nastupující stáří od 5./6. roku života

V tomhle období psího života, je důležité krmení změnit z následujícího důvodu. Náš pejsek, už nevyvíjí tolik aktivity, spíše polehává, odpočívá a nespotřebovává tolik energie. Není tedy potřeba tolik přijímat. Laicky řečeno, krmivo pro seniory je odlehčené a snaží se nám regulovat, udržovat váhu/hmotnost našeho psa. Pokud je váš pejsek i v „pokročilém věku“ (dle tabulky výše) aktivní, není potřeba ještě nutně krmení měnit. Můžete klidně rok, dva později přejít na jinou stravu. Opravdu záleží na aktivitě, každého psího jedince.

A ještě něco! Jak stravu měníme, aby ji náš „psí miláček“ co nejrychleji a nejlépe přijal? Nejlépe pomalu. Když budete přecházet na jiné krmení, přimíchávejte v malých dávkách nové krmivo k starému a poměr zvyšujte. Tak plynule přejdete na nové krmivo, aniž by váš pejsek měl například nějaké zažívací potíže. Rychlá změna může vést právě k těmto problémům. Proto se vyhýbejte častému měnění krmiva, spíše se snažte něčím zpestřit, jak už jsme si napsali (masíčko, mrkvička…). Tak tedy šťastný, zdraví růst a bon appetit J

autorem článku je Michelle Kraus

Příště, jak naučíme pejska rychle čistotě, abychom si udrželi čistý a pěkný domov. Žádné nežádoucí loužičky, uvidíte, jak to může rychle všechno fungovat, podle vašich představ.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *