Klíšťata se probouzí

Příroda se začíná probouzet po letošní velmi mírné zimě. Sněžilo snad jen na horách a o nějakých, byť jen malých mrazech nemůže být ani řeč. Sluníčko nás láká k procházkám na čerstvém vzduchu, a zvláště pokud máme domácí mazlíčky, nemůžeme se tohoto období dočkat. Vše vypadá idylicky, ale ve voňavé trávě číhá nebezpečí a nezáleží, jestli jsme na zahradě, v parku nebo v lese. Klíšťata číhají všude. V srsti našeho psího nebo kočičího přítele se může tento parazit ukrývat zcela nenápadně a následky mohou být katastrofální. Těchto malých tvorů bychom se ale měli obávat proto, že mohou přenášet nebezpečné nemoci jako klíšťovou encefalitidu, lymskou boreliózu, anaplazmózu a jiné.

Abychom se vyhnuli těmto strašákům, je ideální použít pro naše pejsky a kočičky takový prostředek, který je spolehlivě ochrání nejen proti klíšťatům, ale i blechám i všenkám. Pomoci nám dokáže přípravek FYPRYST/FYPRYST COMBO, který zaručuje dlouhodobou ochranu proti parazitům u psů i koček.

K dostání je bez lékařského předpisu u vašeho veterináře, v lékárně nebo ve specializovaných obchodech pro domácí mazlíčky.

Každé balení obsahuje pipetu s účinným roztokem, jehož aplikace je snadná. Stačí vyjmout pipetu z ochranného sáčku, sejmout čepičku, opačným koncem nasadit na pipetu a promáčknout tak její plombu. Pak už jen stačí rozhrnout zvířecí srst v oblasti za krkem, přiložit pipetu a vyprázdnit její obsah na kůži našeho chlupatého mazlíčka.

Účinnost preparátu FYPRYST/FYPRYST COMBO S, M, L, XL přetrvává proti klíšťatům po dobu až 4 týdnů a proti napadení blechami až po dobu 8 týdnů v závislosti na síle zamoření prostředí. Blechy jsou usmrceny během 24 hodin po napadení. Klíšťata jsou zpravidla usmrcena a odpadnou z hostitele během 24 až 48 hodin po napadení, aniž by se nasála krve.

 

Více informací naleznete na www.fypryst.cz

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *