Granule pro psy

Autor obrázku: Chris Gladis

Pokud máte doma psa, tak mu jistě kupujete i granule a to takové granule, které mu chutnají a které s chutí sní. Na každých granulích je podle váhy psa rozepsaná denní dávka, kterou byste neměli překročit. Této rady se držte.

Klidně si pořiďte i odměrku na granule, abyste podle ní mohli potravu svému čtyřnohému příteli odměřovat.

Granule pak můžete vybírat podle ceny a podle toho, co váš pes potřebuje. Klidně si nechte poradit i od veterináře, i když ten vám ve většině případů doporučí právě ty granule, ze kterých má provize a to jsou takové, které má ve své nabídce. Proto mějte dotaz na granule konkrétně ze zverimexu, nebo na takové, jež se dají sehnat v supermarketech.

Pokud máte štěňátko, určitě mu kupujte granule Junior, starším psům pak granule s označením Senior. Máte-li možnost dostat někde vzorek granulí zdarma, pak si o něj určitě řekněte a vyzkoušejte, zda vašemu psovi chutnají, protože se může stát, že koupíte drahé granule a váš mazlíček nad nimi bude ohrnovat nos a nebudou mu chutnat. Se psi je to stejné jako s dětmi.

Značky granulí

Mezi kvalitnější granule patří značky Purizon, Fit- Crock, Artemis, Marp, jejichž název je nám většinou cizí, protože za takový pytel zaplatíte od 2 000 do 3 000 Kč. Do střední cenové kategorie patří potom Royal Canin, Brit Care, Pro Plan, Eukanuba, za které dáte přibližně 1 000 Kč za pytel a pak jsou tu granule cenově dostupnější a to je například velmi známé Pedigree Pal, Chappi, Bono, Friskies, Frolic, za které dáte řádově stovky korun.

Nejlepší je asi zlatá střední cesta, ale ani levnějšími granulemi vašemu psovi rozhodně neublížíte. V některých reklamách se uvádí, že právě určitými druhy granulí prodloužíte vašemu psovi život, ale to je mylná informace. Důležitý je jednak pohyb, aktivita psa, samozřejmě i strava, ale tam jde spíše o množství a pak také to v jakých podmínkách je pes chován, zda žije venku, nebo doma.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *