Vitamíny pro kočky

Vyvážený příjem vitamínů je důležitý nejen pro člověka, ale i pro Vaši kočku, a jelikož žijeme v moderní době, můžete i Vy dopřát své kočce díky různým doplňkům stravy pevné zdraví a kvalitní dlouhý život. Všechny dostupné léky zakoupíte ve své lékárně nebo si nechte poradit u Vašeho zvěrolékaře, případně zkuste přírodní vitamíny, které jsou obsaženy v různých potravinách. A jaké že vitamíny to naše kočičky potřebují?

Bílkoviny

Na rozdíl od člověka potřebuje kočka o polovinu více bílkovin. Koťata dokonce mnohem více. Vhodným zdrojem bílkovin je maso nejlépe vařené ne syrové! Dále také mléko přičemž můžete použít i sušené. Vaše kočka také potřebuje tuky. Ty pro ně znamenají, nejkoncentrovanější zdroj energie. Jejich podíl ve stravě může dosáhnout až 64%

Můžete Vaší kočce podávat například sádlo, ale ne olej. Ten by mohl poškodit zásobu tuku v těle kočky.

Vitamín A

Kočky potřebují vitamín A k tvorbě bílých krvinek, které zamezují výskytu infekce. Kočkám musíte podávat hotový vitamín. Jejich tělo není schopné si přetvořit karoten na vitamín jako například u psů. Jako zdroj tohoto vitamínu, bychom Vám doporučili játra, ale pouze jako doplněk k běžné stravě, např. ke granulím.

Vitamín E

Nedostatek tohoto vitamínu se může vyskytnout u koček, které jsou krmeny převážně masem z tuňáka. Příznaky nedostatku vitamínu E jsou špatná pohyblivost a horečka. A proto si pamatujte méně je někdy více i v případě tuňáka. Jedna malá zajímavost. Kočky, které jsou březí, mají větší příjem potravy a potřebují tak až 2x více vitamínů.

Takže nezapomínejte na Vaše čtyřnohé miláčky – Nejen Váš pes, ale i Vaše kočka potřebuje pravidelný přísun vitamínu pro bohatý a kvalitní život.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *